În Austria, Franţa şi Marea Britanie vor fi create birouri comercial-economice în cadrul ambasadelor R. Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

În Austria, Franţa şi Marea Britanie vor fi create birouri comercial-economice în cadrul ambasadelor R. Moldova

În cadrul ambasadelor Republicii Moldova în Republica Austria, în Republica Franceză, în Regatul Unit al Marii Britaniei şi Irlandei de Nord va activa câte un responsabil pentru serviciile comercial-economice. Guvernul a aprobat suplinirea statelor de personal ale acestor ambasade.

Diplomaţii vor avea misiunea de a promova activ oportunităţile investiţionale oferite de către R. Moldova şi a valorifica relaţiile comercial-economice.

„Aceste birouri economice pe care le avem pe lângă mai multe ambasade trebuie să lucreze mai eficient şi sarcina lor prioritară pentru următorii ani trebuie să fie atragerea investitorilor străini în cele 18 platforme industriale pe care noi le creăm în raioane. Fiecare dintre reprezenanţii noştri economici trebuie să vină cu investitori, în caz contrar cheltuielile pe care le avem pentru amenajarea terenurilor nu îşi au rostul”, a menţionat şeful Guvernului, solicitând Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene să verifice periodic eficienţa acestor birouri.

Similare
RECOMANDĂRI