Implementarea EU4Environment la nivel naţional va începe din această toamnă
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Implementarea EU4Environment la nivel naţional va începe din această toamnă

Ministerul Economiei şi Infrastructurii de comun cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului au desfăşurat şedinţa Grupului de lucru interministerial pentru promovarea dezvoltării durabile şi promovarea economiei „verzi” în Republica Moldova.

Potrivit Secretarului general de Stat, Iulia Costin, programul EU4Environment  este unul  foarte important pentru ţara noastră, deoarece, prin implementarea tehnologiilor inovatoare şi celor mai bune practici internaţionale, se va obţine  îmbunătăţirea calităţii mediului, a bunăstării populaţiei şi se va stimula creşterea economică continuă a ţării.

„Această şedinţă reprezintă un exerciţiu participativ important în procesul de cartare a priorităţilor şi necesitaţilor naţionale,  datorită discuţiilor constructive şi identificarea sinergiilor cu alte proiecte şi acţiuni în curs de desfăşurare şi informare a partenerilor de dezvoltare despre posibilităţile şi necesităţile în implementarea comună a Programului EU4Environment în Republica Moldova”, a menţionat Iulia Costin.

De asemenea, în cadrul şedinţei au fost prezentate rezultatele Asambleei Regionale - EU4Environment, desfăşurată la Bruxelles în perioada 27-28 iunie 2019, unde au participat membrii Grupului de lucru din cadrul MEI şi MADRM. În perioada respectivă, de comun acord cu Uniunea Europeană şi partenerii de implementare al programului EU4Environment, au fost analizate şi discutate acţiunile prioritare care sunt necesare a fi realizate in Republica Moldova in cadrul proiectului menţionat.

În context, membrii Grupului de lucru au discutat despre organizarea procesului de examinare finală a proiectului planului şi de transmitere a unui aviz complet din partea Republicii Moldova către partenerii de implementare.

Implementarea EU4Environment la nivel naţional va începe din septembrie-octombrie 2019.
 
Similare
RECOMANDĂRI