Sursa foto:digi24.ro Vizualizari:

Imagini de poveste în România. A nins şi ninge şi acum în mai multe zone montane

A nins si ninge si acum în mai multe zone montane din România. 11 judete sunt sub avertizare de cod galben de precipitatii sub formă de ninsori.

După două încercări timide, iarna s-a instalat în Harghita. La altitudini mari, de peste o mie de metri, stratul de zăpadă este consistent. Drumarii au si ei de lucru la curatarea drumurilor.

În staţiunea Harghita Băi, stradul de zapada masura in aceasta dimineata 20 de centimetri. Localnicii au scos lopetile si chiar utilajele ca sa curete zapada, pentru prima data in acest sezon.

Circulaţia rutieră pe drumurile naţionale din Harghita se desfăşoara fără probleme. S-au folosit 90 de tone de materiale antiderapant.

Pe Valea Prahovei, la altitudini mari, peisajul este unul de poveste. A nins toata noaptea si a acoperit totul cu un strat subtire alb si pufos.

A nins si in Masivul Fagaras. Nocaieri in tara nu sunt drumuri blocate si nici persoane ratacite sau aflate in dificultate pe munte. Au cazut primii fulgi de nea si in Campulung Muscel dar si in Resita, unde ieri, la pranz, erau 15 grade.

Si pe Muntele Semenic ninge de azi noapte, sunt minus doua grade si stratul de zapada masoara deja peste 20 de cm.

Un strat consistent de nea s-a depus si in staţiunea Rânca, din judeţul Gorj. Temperaturile vor rămâne scăzute, în continuare, aşa că va mai ninge la munte şi în zilele următoare.
Similare
RECOMANDĂRI