Igor Munteanu: PG şi CNA pot opri tranzacţionarea Aeroportului către compania olandeză
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Munteanu: PG şi CNA pot opri tranzacţionarea Aeroportului către compania olandeză

Preşedintele Comisiei de anchetă privind privatizarea proprietăţii publice, Igor Munteanu spune că nu a primit nici un răspuns de la Procuratura Generală şi CNA în privinţa sesizării depuse la 12 august pe marginea modului de Concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Igor Munteanu susţine că PG şi CNA ar fi trebuit să intervină imediat şi să pună sechestru asiguratoriu pe bunurile Avia Invest ceea ce ar fi împiedicat tranzacţionarea companiei către un concern din Olanda.

„La 12 august am cerut informaţii şi am sesizat PG şi CNA în privinţa contractului păgubos de Concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău. Până acum nu am primit nici un răspuns de la cele două instituţii. Le amintesc conducătorilor celor două instituţii că sunt responsabili în faţa Parlamentului şi a poporului”, a subliniat Igor Munteanu.

Mai mult decât atât, Munteanu susţine că cele două instituţii mai pot bloca această tranzacţie întrucât procedura nu a trecut încă de Camera Înregistrării de Stat.

„Preluarea activelor de către cineva nu poate avea loc dacă acestea contravin intereselor statului. Tranzacţia de-facto nu a avut loc deoarece nu a trecut încă de Camera Înregistrării de Stat. Raportul complet pe marginea Concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău va fi gata la începutul lunii septembrie, iar acolo se vor conţine şi recomandări în privinţa acestui contract”, a mai adăugat Igor Munteanu.

Amintim că la 19 august, NR Investments Ltd, un vehicul de investiţii imobiliare din Guernsey, Insulele Channel, format în 2007, anunţa că a cumpărat 95% din compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău, cel mai mare şi unic aeroport internaţional din Republica Moldova.

 
Similare
RECOMANDĂRI