Igor Munteanu: Funcţia de premier nu îi aparţine PDM ca să o ofere cuiva, „mere otrăvite” 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Munteanu: Funcţia de premier nu îi aparţine PDM ca să o ofere cuiva, „mere otrăvite” 

Deputatul ales din partea blocului ACUM Igor Munteanu afirmă că funcţia de premier nu îi aparţine PDM ca să o ofere cuiva şi că în spaţiul public este creată intenţionat impresia falsă că blocul se izolează de procesul politic din ţară. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV, transmite IPN.

Igor Munteanu a calificat îndemnurile la discuţii lansate de Partidul Democrat şi posibilitatea de oferi blocului ACUM funcţia de premier drept „mere otrăvite” şi spune că această funcţie nu aparţine PDM ca să o poată „oferi”. „Nu aparţine lui această funcţie, nimic nu-i aparţine Partidului Democrat ca să ofere ceva” a spus parlamentarul.

Totodată, deputatul ales spune că în spaţiul public s-a creat intenţionat stereotipul că blocul ACUM refuză tot, este iresponsabil, s-a izolat de procesul politic, ceea ce este un fals. „Noi suntem principiali, avem nişte principii şi direcţii de acţiune în Parlamentul Republicii Moldova şi nu ne vom abate de la ele. Nu ne interesează poziţiile şi funcţiile”, spune Igor Munteanu.

Potrivit lui, scenariile care au fost anunţate nu fac nimic altceva decât să crească gradul de neîncredere faţă de aceste oferte care pot fi numite „mere otravite”. Este foarte greu de spus cu ce se vor termina aceste scenarii”.

Totodată, Igor Munteanu consideră că scenariul vehiculat al alegerilor anticipate, împreună cu alegerile locale ar fi „o soluţie proastă pentru toţi. Aceasta pentru că electoratul este obosit de campania precedentă şi pentru că ar crea multă confuzie”.

Referitor la poziţia blocului acum în Parlament, Igor Munteanu a spus că „lucrurile merg spre formarea a doua fracţiuni”: cea a Partidului Acţiune li solidaritate şi cea a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, iar deputaţii aleşi pe lista blocului Potrivit lui, care vin din societatea civilă, vor trebui să alegă cărei dintre cele două fracţiuni se alătură.  

Joi, 14 martie, consiliul executiv al Partidului Democrat a lansat o invitaţie repetată Blocului electoral ACUM la dialog pentru formarea majorităţii parlamentare, afirmând că formaţiunea este gata să cedeze conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcţia de prim-ministru. ACUM a tratat cu refuz şi ce-a de-a doua invitaţie a PDM.

Similare
RECOMANDĂRI