Igor Grosu: Nu îmi imaginez cum acest guvern va stabili relaţii bune cu România, Ucraina şi partenerii de dezvoltare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Grosu: Nu îmi imaginez cum acest guvern va stabili relaţii bune cu România, Ucraina şi partenerii de dezvoltare

Prezent în studioul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul TVR MOLDOVA, deputatul blocului ACUM Igor Grosu a declarat că nu îşi poate imagina cum Guvernul Chicu va stabili relaţii bune cu Ucraina, România şi restul partenerilor de dezvoltare.

„Guvernul Sandu a reuşit să negocieze, să convină în raport cu partenerii de dezvoltare era valabil în condiţia în care premnierul era Maia Sandu. Poziţia noului Guvern este diferită faţă de aceşti parteneri”, a spus Igor Grosu.

Deputatul blocului ACUM a menţionat că Guvernul nu este unul tehnocrat, ci unul PSRM-PD.

„Noi răspundem pentru ceea ce am promis noi şi pentru luările de atitudine faţă de partenerii de dezvoltare. Elementul de destabilizare a venit din partea instituţiei prezidenţiale”, a spus Igor Grosu.

Deputatul PSRM Grigore Novac a spus că guvernul nu a fost învestit în grabă, deoarece „problemele ţării nu aşteaptă”.

„Suntem în prag de iarnă. Protestează transportatorii, nu avem claritate în ce priveşte alimentarea cu gaze naturale,  nu avem un buget aprobat”, a spus Grigore Novac.

Potrivit socialistului, din discuţiile iniţiate de Igor Dodon cu fracţiunile parlamentare, nu a fost coagulată o majoritate parlamentară în altă formulă.

„Blocul ACUM a insistat pe formula vecge a Guvernului, cei de la PD au spus că nu intenţionează să facă o majoritate, cei de la Partidul Şor au rămas pe aceeaşi poziţie. În această situaţie,unica soluţie era învestirea unui guvern minoritar, alegerile anticipate nefiind o soluţie”, a spus Grigore Novac.

Alexandru Jizdan, deputat din partea PD, a declart în cadrul emisiunii că Guvernul Sandu a fost unul din cele mai slabe.

„Noi am aşteptat-o pe dna Maia Sandu. Aveam convingerea că vom discuta cu Maia Sandu, dar nu a venit. De aceea, noi am fost puţi în faţa unei alegeri: ori să adâncim criza prin provocarea alegerilor anticipate şi să rămânem fără guvern în preajma iernii, ori să votăm noul Guvern”, a spus Alexandru Jizdan.

Potrivit deputatului PDM, la baza Guvernului Sandu a stat dorinţa de răzbunare.

„PDM nu s-a condus de sentimente, ci doar de o singură dorinţă, ca RFepublica Moldova să nu se aprofundeze o criză politică şi mai mare. Timpul va arăta cât de eficienţi vor fi aceşti miniştri”, a spus Alexandru Jizdan.

 
Similare
RECOMANDĂRI