Igor Dodon urmează să întreprindă o vizită în Turcia
Vizualizari:

Igor Dodon urmează să întreprindă o vizită în Turcia

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon anunţă că va întreprinde în următoarele săptămâni o vizită în Turcia, la invitaţia preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Şeful statului a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer, cu care a discutat inclusiv detalii privind această vizită. 

„În cadrul dialogului, am constatat cu satisfacţie caracterul strategic al relaţiilor dintre statele noastre. Am remarcat că Turcia ne este un partener important cu care dezvoltăm raporturi de colaborare reciproc avantajoase în toate domeniile de interes comun”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

De asemenea, preşedintele a menţionat  i-a spus Ambasadorului  Turciei că R. Moldova este interesată de „preluarea experienţei partenerilor turci în diverse sectoare, în special de atragere a investiţiilor din partea Turciei în implementarea diferitor proiecte socioculturale, dar şi de infrastructură”.

Amintim că în octombrie 2018,  Recep Tayyip Erdogan s-a aflat într-o vizită în Republica Moldova, timp de două zile. Vizita a avut loc la o lună după expulzarea celor 7 profesori turci.

Similare
RECOMANDĂRI