Igor Dodon spune că terenul aferent Arenei Chişinău trebuie scos la licitaţie. „Arena e pe 10 hectare, restul de 50 de hectare sunt libere”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon spune că terenul aferent Arenei Chişinău trebuie scos la licitaţie. „Arena e pe 10 hectare, restul de 50 de hectare sunt libere”

Preşedintele Republicii Moldova spune că terenul aferent Arenei Chişinău trebuie vândut, pentru ca statul să poată întoarce creditul din contul căruia se construieşte Arena. Este vorba despre circa 50 de hectare, din cele 69 pe care Guvernul le-a oferit pentru Arena Chişinău, deşi construcţia propriu zisă se desfăşoară pe numai 10 hectare.

 „Arena Chişinău costă 40 de milioane de euro. 10 milioane de euro a dat statul. Iar 30 de milioane de euro este credit. Cum întoarcem acest credit? Eu consider că acest credit poate fi întors din contul vânzării terenurilor care sunt acolo, investitorilor, şi să plătim ca să nu mai plătim din bugetul de stat pentru construcţii. Adică, din totalul a 60 de hectare, arena este amplasată pe 10 hectare, restul de 45-50 de hectare sunt libere. Eu consider că statul trebuie să organizeze o licitaţie publică, să scoată terenurile la vânzare. Eu cred că un milion de euro hectarul... Asta sunt 45-50 de milioane de euro pe care poate să le încaseze, întoarce cele 10 milioane de euro care le-a dat din buget, întoarce creditul şi rămâne obiectul la stat”, a delcarat Igor Dodon într-un video pe pagina sa de Facebook. 

Ce ţine de întreţinerea ulterioară a Arenei Chişinău, Igor Dodon spune că Arena se va putea autogestiona şi speră că „din bugetul de stat să nu fie necesare mijloace pentru întreţinere”.

Igor Dodon recunoaşte că Arena Chişinău are la bază procese cu încălcări ale legislaţiei, însă consideră că acest complex este necesar.  

Amintim că Premierul Ion Chicu a declarat, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA că nu vede nicio schemă ilegală sau nereguli în proiectul Arena Chişinău. Asta deşi fostul ministru al Economiei, Vadim Brînzan, a declarat în repetate rânduri că în spatele acestui proiect ar sta scheme, referindu-se la faptul că complexul este prevăzut pe 10 hectare, iar Guvernul a oferit companiei 69 de hectare de teren, toată suprafaţa fiind gajată companiei care efectuează lucările de construcţie a Arenei.

„59 de hectare gajate, nu doar gajate, regajate cu evaluarea de 3 milioane de eruo pentru 59 de hectare. Şi noi nu ştim care va fi soarta acestui teren, la care preţul minim comercial este de 70 de milioane de euro”, a declarat anterior, deputatul Slusari, într-o şedinţă a Parlamentului. 

Amintim că Arena Chişinău urmează a fi deschisă la 1 mai 2020.
Similare
RECOMANDĂRI