Igor Dodon refuză candidatura lui Eugen Sturza pentru funcţia de ministru al Apărării: Este incompetent în domeniul militar
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon refuză candidatura lui Eugen Sturza pentru funcţia de ministru al Apărării: Este incompetent în domeniul militar

Şeful statului a venit cu o reacţie după ce preşedintele PD, Vlad Plahotniuc, a anunţat candidatura lui Eugen Sturza, vicepreşedintele PPEM, pentru funcţia de ministru al Apărării. Igor Dodon spune că nu acceptă respectiva candidatură.

Dodon a scris pe contul său de Facebook că „a cerut un militar profesionist, iar Guvernul propune un băiat de granturi. Un „reformator” de birou”.

Acesta se arată împotriva candidaturii pe care o descrie drept incompetentă în domeniu şi cu un trecut dubios. Mai mult, Igor Dodon spune că va veni cu o altă propunere pentru funcţia de ministru al Apărării.

„Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are şi o experienţă dubioasă în cabinetele Filat şi Leancă. Armata Naţională aşteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită şi profesionistă, care cunoaşte specificul managementului militar. Şi eu îmi rezerv dreptul de a veni în curând cu o asemenea candidatură. De opt ani în Ministerul Apărării s-au făcut experimente cu tot felul de miniştri unionişti impuşi prin algoritm politic cu liberalii. Acum, prin algoritm politic cu Leancă. Eu voi fi alături de militari în solicitările lor pentru o conducere competentă şi responsabilă, apolitică. Iar pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua tentativă, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”, este mesajul şefului statului.TVR MOLDOVA aminteşte că vicepreşedintele PPEM, Eugen Sturza, a fost propus pentru funcţia de ministru al Apărării. Sturza a fost şeful cabinetului lui Iurie Leancă pe vremea când acesta era prim-ministru.
Similare