Igor Dodon reacţionează la imaginile în care ar fi primit o pungă cu bani de la Plahotniuc: Conservele oligarhice se deconspiră
Vizualizari:

Igor Dodon reacţionează la imaginile în care ar fi primit o pungă cu bani de la Plahotniuc: Conservele oligarhice se deconspiră

Imaginile prezentate astăzi de deputatul Iurie Reniţă, conform cărora Igor Dodon ar fi primit o pungă cu bani de la Vladimir Plahotniuc a generat o reacţie a preşedintelui Republicii Moldova, care spune că, prin difuzarea acestor imagini video, se aşteaptă ca alte conserve oligarhice să se deconspire, inclusiv prin continuarea cumpărării de deputaţi pentru a lăsa ţara fără guvern in plină criză.

Potrivit lui Igor Dodon, difuzarea acestor imagini reprezintă un act de răzbunare a oligarhiei, fugărită de la putere în iunie 2019.

„Astăzi am asistat la un nou episod din acelaşi scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate in luna Iunie a anului trecut. Singurul lucru nou şi interesant este relaţia dintre unionistul Renita şi Plahotniuc, care îl foloseşte pe post de instrument politic şi de manipulare şi ii livrează imagini prelucrate”, a scris Igor Dodon pe Facebook, menţionând că Iurie  Reniţă a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM.

Preşedintele Republicii Moldova precizează că aceste imagini au fost făcute publice în contextul în care Guvernul a anuntat demararea procedurilor prin care Aeroportul sa fie intors cetăţenilor, când procurorii au anunţat ca au avansat in dosarul miliardului şi se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt, in sfârşit se dau numele concrete ale celor implicaţi.

„Tactica lui Plahotniuc a fost sa însceneze diferite provocări şi pachetele pentru a le filma. Nu cunosc ce era in acel pachet, totul a fost doar o sceneta făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală sa facă toate verificările şi sunt sigur ca vor descoperi falsul şi manipularea care stau in spate, aşa cum au descoperit şi la precedentele imagini.”, a scris Igor Dodon.

Acesta spune că se aşteaptă şi la alte atacuri, dar că acestea nu vor stopa procedurile juridice îndreptate împotriva hoţilor miliardului şi că nu va ceda şantajului.

„Dimpotrivă, ceea ce fac ei îmi întăreşte şi mai tare convingerea că ţara nu trebuie lăsată sa revină in captivitatea oligarhilor, iar pentru asta trebuie sa venim din nou cu decizii ferme, aşa cum am făcut in Iunie 2019. Şi eu sunt gata de asemenea decizii, dacă va fi cazul.”, a scris Igor Dodon.

Amintim că deputatul Iurie Reniţă a publicat, în cadrul unui briefing, o înregistrare video în care apare fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc şi actualul preşedinte al R. Moldova, Igor Dodon, precum şi Sergiu Iaralov. În materialul video se arată cum Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoşă neagră lui Dodon în care, potrivit lui Iurie Reniţă, s-ar afla sume mari de bani.


 
Similare
RECOMANDĂRI