Igor Dodon, despre problema transnistreană, federalizare şi cum poate fi găsită o soluţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon, despre problema transnistreană, federalizare şi cum poate fi găsită o soluţie

Igor Dodon dă de înţeles că soluţia pentru problema transnistreană trebuie să fie una de consens atât între autorităţile Republicii Moldova, dar şi între partenerii externi : SUA, UE şi Rusia, la fel cum a fost găsită soluţia şi pentru create majorităţii parlamentare, formată la 8 iunie în Legislativ.

„Pentru rezolvarea problemei transnistrene trebuie să existe un consens intern, cât şi extern. Trebuie noi, Parlamentul, Guvernul, să vedem cum rezolvăm problema şi apoi să convingem partenerii externi. Dar nu cred că acest subiect este pe agenda în următoarele 6 luni.
 
Lăsaţi ideile cu federalizarea şi toate aceste sperietori ale lui Plahotniuc. Nu e atât de simplu. Nu poate să fie un plan al Rusiei, pentru că el va fi blocat de UE şi SUA, şi nu poate fi un plan al Americii, pentru că o să fie blocat de Rusia. Trebuie să fie un consens.
 
Preşedintele spune că acum, autorităţile trebuie să se ocupe de problemele curente ale Transnistriei, precum numerele de înmatriculare, telefonie, şcoli, grădiniţe, terenuri agricole şi altele, iar statutul Transnistriei trebuie „lăsat mai încolo”.
 
Similare
RECOMANDĂRI