Igor Dodon, despre paza şi protecţia lui Ştefan Gaţcan: „I-am spus: pe cât trebuie? Poftim. A avut nevoie de pază de stat, dar doar până la frontieră”
Vizualizari:

Igor Dodon, despre paza şi protecţia lui Ştefan Gaţcan: „I-am spus: pe cât trebuie? Poftim. A avut nevoie de pază de stat, dar doar până la frontieră”

Igor Dodon declară că va face tot posibilul  să declanşeze  în timpul apropiat „toate procedurile pentru ca să ajungem la alegeri parlamentare anticipate”. Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, şeful statului spune că îşi doreşte ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu alegerile prezidenţiale, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci imediat după prezidenţiale, primul decret al noului preşedinte, ales de către popor, trebuie să fie ”Dizolvarea Parlamentului şi alegeri parlamentare anticipate”. „Eu voi face tot posibilul anume pentru acest scenariu”, declară Dodon.

Ce ţine de ultimele evenimente legate de Ştefan Gaţcan, Igor Dodon spune că regretă ce s-a întâmplat pentru că Ştefan Gaţcan „şi-a şifonat destul de tare imaginea” şi pentru că „s-a dat înduplecat/şantajat şi a făcut acel pas câteva zile în urmă”.

De altfel, Igor Dodon spune că nu a discutat cu Ştefan Gaţcan, însă „înţelege emoţiile unor colegi din PSRM”, dar nu agreează gestul cu coroana, care a fost adusă de socialişti la clinica privată fondată de Ştefan Gaţcan.

Legat de dispariţia lui Ştefan Gaţcan, Igor Dodon spune că preşedintele fracţiunii PSRM i s-a adresat pentru a asigura  paza de stat a lui Ştefan Gaţcan.

„I-am spus: pe cât trebuie? Poftim. A avut nevoie de pază de stat, dar doar până la frontieră. Din câte cunosc eu, SPPS,c are a fost lângă el, dumnealui a spus că vrea suport doar până la ieşirea din ţară.  Împreună cu soţia, copii, el a decis să părăsească din ţară”.

Ce ţine de acuzaţiile celor din Pro Moldova, precum că Ştefan Gaţcan a fost forţat să iasă din ţară, Igor Dodon spune că sunt aberaţii.

TVR MOLDOVA aminteşte că la 30 iunie, Ştefan Gaţcan a anunţat că părăseşte fracţiunea parlamentară a PSRM pentru a se alătura grupului Pro Moldova.  Câteva ore mai târziu, Pro Moldova a anunţat într-un comunicat de presă că, „au început ameninţările şi controalele la clinica privată fondată de Ştefan Gaţcan”. Deputaţii PSRM au protestat în faţa clinicii private pe care a fondat-o Ştefan Gaţcan, aducând o coroană, dar şi în faţa casei deputatului. Mai mult, deputatul a fost oprit forţat în trafic, fiind hărţuit şi ameninţat, spun cei din Pro Moldova.

Totul a luat o altă întorsătură a doua zi dimineaţa, când PSRM a anunţat într-un comunicat de presă că Ştefan Gaţcan a participat la şedinţa fracţiunii parlamentare a socialiştilor, că şi-a depus mandatul de deputat şi că va rămâne în echipa PSRM. „Fracţiunea PSRM a luat act de această decizie şi l-a încurajat pe Ştefan Gaţcan să participe cât mai activ în viaţa Partidului Socialiştilor”, se spune în comunicatul PSRM. 

De cealaltă parte, deputaţii Pro Moldova au afirmat că Ştefan Gaţcan a fost „sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi obligat să semneze cererea de demisie”. De asemenea, cei din Pro Moldova au fost azi la sediul Preşedinţiei, afirmând că deputatul Gaţcan se află acolo, în contextul în care deputatul nu răspundea la apeluri de mai multe ore. Într-un final, Ştefan Gaţcan a postat un video, lângă o vie, în care a declarat că nu este sechestrat, „totul este ok... am nevoie de reabilitare”.

Ulterior, în spaţiul public au apărut informaţii precum că Ştefan Gaţcan a părăsit Republica Moldova şi s-ar afla în România, iar cei din Pro Moldova declară că deputatul a fost scos forţat din ţară, sub paza lui Igor Dodon.
 
Similare
RECOMANDĂRI