Igor Dodon spune că politicul ar trebui să „abordeze neutru” şi „fără preferinţe” alegerea lui Vladimir Ţurcan în funcţia de preşedinte la CC
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon spune că politicul ar trebui să „abordeze neutru” şi „fără preferinţe” alegerea lui Vladimir Ţurcan în funcţia de preşedinte la CC

Preşedintele Republicii Moldova dă de înţeles că alegerea lui Vladimir Ţurcanu în funcţia de Preşedinte al Curţii Constituţionale trebuie abordată neutru şi imparţial, şi că atsfel de decizii nu pot fi influienţate cumva de către politic. Cel puţin asta spune şeful statului într-o reacţie publicată pe pagina sa de Facebook, după ce au apărut mai multe critici referitor la alegerea lui Ţurcan la conducerea Curţii Constituţionale, având în vedere că acesta a fost ales deputat pe listele PSRM.

„În legătură cu alegerea preşedintelui Curţii Constituţionale, consider că cea mai corectă şi mai cumpătată poziţie a factorilor politici acum constă în abordarea neutră şi imparţială a proceselor interne ale CC, fără preferinţe sau animozităţi personale afişate public. Deciziile şi alegerile echipei de judecători ai Curţii Constituţionale sunt în afara sferei de influenţă şi ingerinţă a politicului, doar în aşa mod vom putea promova o reformă autentică a justiţiei, când judecătorii vor fi imuni politic şi eficienţi profesional”, a mai spus Dodon. 

Preşedintele mai spune că a luat act de decizia CC, şi că apreciază calităţile profesionale ale lui Vladimir Ţurcanu, noul preşedinte al CC. „Mizez pe activitatea cât mai onorabilă a Curţii Constituţionale”, a conchis Dodon.

Amintim că în cadrul primei şedinţe a Curţii Constituţionale în noua componenţă, Vladimir Ţurcan a fost ales în funcţia de preşedinte al CC. Acesta spune că sâmbătă a fost suspendat din calitatea sa de membru al PSRM, acesta fiind ales la alegerile din 24 februarie 2019 în funcţia de deputat de pe listele PRSM. 

Similare
RECOMANDĂRI