Igor Dodon a mers astăzi la Comrat pentru a depune flori, „cu ocazia aniversării a 75-a de la eliberarea oraşului de sub ocupaţia fascistă”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon a mers astăzi la Comrat pentru a depune flori, „cu ocazia aniversării a 75-a de la eliberarea oraşului de sub ocupaţia fascistă”

Preşedintele Republicii Moldova a mers astăzi la comrat, unde împreună cu başcanul Găgăuziei şi alţi deputaţi din Parlament, au depus flori la Complexul memorial „cu ocazia aniversării a 75-a de la eliberarea oraşului de sub ocupaţia fascistă”.

„I-am felicitat pe locuitorii oraşului Comrat şi ai întregii autonomii cu ocazia acestei date importante şi am subliniat în mod deosebit că evenimentele din august 1944 sunt percepute de marea majoritate a populaţiei Moldovei anume ca o sărbătoare a eliberării şi a victoriei, în pofida diferitelor interpretări politice.

Sunt ferm convins că cei care nu respectă trecutul nostru, nu au viitor, iar eroismul inegalabil al strămoşilor noştri în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei trebuie să servească drept model de bărbăţie şi de perseverenţă pentru generaţia tînără. Le-am dorit tuturor locuitorilor Comratului şi Autonomiei Găgăuze multă sănătate, cer senin şi prosperare”, a scris pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că în acelaşi timp, la Chişinău a avut loc o ceremonie de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, după ce Guvernul a aprobat o hotărâre prin care a declarat şi în R. Moldova 23 august drept Ziua comemorării victimelor regimurilor totalitare, această zi fiind marcată astăzi la nivel european.

Similare
RECOMANDĂRI