Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iarnă pentru o zi, la sfârşit de februarie

În această dimineaţă, iarna a revenit în nordul Republicii Moldova, dar nu va sta prea mult. Meteorologii spun că, din cauza unui front atmosferic rece, ploaia s-a transformat în ninsoare. Fenomenul a fost prezent doar în regiunea de nord. În restul ţării a fost vreme destul de caldă.

De dimineaţă, mai mulţi locuitorii din Rîşcani, Drochia şi Edineţ au postat pe reţelele sociale imagini în care se vede cum ninge abundent, iar pe acoperişurile caselor şi pe şosele s-a aşternut un strat de zăpadă. Acest lucru s-a întâmplat deşi meteorologii anunţaseră temperaturi pozitive şi precipitaţii sub formă de ploaie.
 
„A trecut un front atmosferic rece şi, la altitudinea de 1 kilometru şi jumătate, şi mai mult, am avut temperaturi destul de negative şi respectiv ele au căzut sub formă de ninsoare. Odată cu trecerea acestui front atmosferic, temperaturile au scăzut până la valori de 0 şi minus 2 grade Celsius şi din acest motiv zăpada care s-a aşternut s-a menţinut”, a spus GHENADIE ROŞCA, şef, Centrul de Prognoze Meteorologice .
 
Specialiştii spun că, de mâine, zăpada se va topi şi vor reveni temperaturile pozitive, ce vor oscila între 5 şi chiar 16 grade.
 
Similare
RECOMANDĂRI