Hotărârea de repunere în funcţie a directorului cimitirului „Sf. Lazăr”, contestată
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Hotărârea de repunere în funcţie a directorului cimitirului „Sf. Lazăr”, contestată

Hotărârea instanţei prin care Pavel Eni a fost repus în funcţia de director al cimitirului „Sfântul Lazăr” a fost contestată. Despre aceasta a anunţat Ludmila Boţan, director al Combinatului servicii funerare.

„La data de 18 februarie, de către Judecătoria sectorului Ciocana, a fost emisă încheierea prin care a fost dispusă anularea ordinului întreprinderii municipale Combinatul servicii funerare, prin care a fost suspendat din funcţie domnul Pavel Eni. Deja am depuse recursul la Curtea de Apel, prin care contestăm această încheiere”, a declarat Ludmila Boţan în cadrul şedinţei de la Primărie, relatează IPN.

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a declarat că, deşi există prezumţia nevinovăţiei, au existat acele imagini în care se vedea cum oamenii îşi împărţeau banii pentru locurile în cimitir. „Eu vă rog să faceţi tot posibilul ca persoana să nu aibă ce căuta în instituţiile subordonate întreprinderii pe care o gestionaţi”, a mai spus Ion Ceban.

Directorul Cimitirului „Sfântul Lazăr”, adjunctul său, un maistru de la Cimitirul „Sfântul Lazăr”, dar şi alte persoane, sunt cercetaţi într-un dosar penal ce vizează o schemă de îmbogăţire ilicită din vânzarea locurilor de înhumare. Potrivit reprezentanţilor Centrului Naţional Anticorupţie, dosarul, care însumează peste 140 de episoade de corupere, va ajunge în curând în instanţa de judecată, iar în faţa magistraţilor urmează sa fie aduşi 28 de inculpaţi.

Potrivit CNA, în cadrul acestei scheme, în doar trei luni, au fost încasaţi peste jumătate de milion de lei. Conform datelor anchetei, membrii grupului percepeau, în afară de taxa de stat pentru un loc de veci, care constituie 1 051 de lei, şi plăţi suplimentare care se ridicau până la cinci sau şapte mii de lei. De asemenea, cei care voiau să rezerve un loc la cimitir pentru familie sau rude, la fel, trebuiau să plătească dublu faţă de taxa de stat de 4 612 lei.
Similare
RECOMANDĂRI