Helmuth Duckadam: Nu am visat vreodată ca la un eveniment de asemenea importanţă pentru România, precum preluarea preşedinţiei Consiliului UE, să fie menţionat numele meu
Sursa foto:Facebook/Helmut Duckadam Vizualizari:

Helmuth Duckadam: Nu am visat vreodată ca la un eveniment de asemenea importanţă pentru România, precum preluarea preşedinţiei Consiliului UE, să fie menţionat numele meu

Fostul fotbalist Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla din 1986, când a apărat patru penalty-uri pentru Steaua în finala Cupei Campionilor Europeni, a reacţionat pe Facebook, după ce numele său a apărut în discursul preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, rostit joi seara la Ateneul Român, cu ocazia lansării oficiale a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

„Ştiam că performanţa Stelei din finala de la Sevilla contra Barcelonei va rămâne în memoria iubitorilor de fotbal. Dar nu am visat vreodată ca la un eveniment de asemenea importanţă pentru România, precum preluarea preşedinţiei Consiliului UE, să fie menţionat numele meu. Sunt mândru că Preşedintele Consiliului European, dl. Donald Tusk, şi-a adus aminte de cea mai mare performanţă a fotbalului românesc”, a scris Helmuth Duckadam pe contul său de Facebook.

În discursul rostit joi seara la Ateneul Român, Donald Tusk i-a îndemnat pe români să apere libertatea şi statul de drept, aşa cum a apărat Duckadam cele patru penalty-uri: „Aş vrea să fac un apel la toţi românii: să apere în România şi în Europa fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam apărat acele 4 penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi!”.

Şi Ambasada Suediei la Bucureşti a reacţionat după discursul oficialului european şi postat pe pagina de Facebook înregistrarea video a momentului în care Helmuth Duckadam a apărat cele patru penalty-uri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986.

Similare
RECOMANDĂRI