Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Harta României Mari, din nou în Parlamentul de la Chişinău. Gestul unui deputatul PAS către socialistului Vlad Batrâncea

Harta României Mari a fost adusă din nou în Parlamentul de la Chişinău. Deputatul PAS, Vasile Şoimaru i-a felicitat pe cetăţeni cu ocazia Zilei Naţionale a României. El i-a dăruit o hartă a României Mari socialistului Vlad Batrâncea care în urmă cu câţiva ani, a rupt demonstrativ una în plenul Parlamentului.

Şedinţa de astăzi a Parlamentului a început cu felicitările deputaţilor PAS cu ocazia zilei naţionale a României. Au fost felicitaţi, inclusiv deputaţi socialişti, care au cetăţenie română.

VASILE ŞOIMARU, deputat PAS: „Vreau să-I felicit şi pe cei 4 socialişti care deţin această cetăţenie, să-i felicit şi să felicit statul român că nu i-a refuzat. Eu am găsit o hartă ruptă acum 6 ani şi dacă îmi permiteţi s-o întorc celui care poate regretă că a făcut acest lucru. Chiar dacă nu-I pare rău, eu îi donez această hartă şi îl rog să nu mai facă astfel de lucruri, dacă vrea să rămână coleg cu noi, cu mine măcar.”

Socialistul Vlad Batrâncea a primit în dar harta României mari după ce în 2015 a rupt ostentativ una în plenul Parlamentului. Gestul lui Batrâncea a fost făcut în contextul în care socialiştii au propus audierea ministrului Educaţiei de atunci, la subiectul aşa-zisei propagande a românismului în şcoli.
Similare
RECOMANDĂRI