Guvernul va scoate la privatizare întreprinderea „Metalferos”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul va scoate la privatizare întreprinderea „Metalferos”

Guvernul va scoate la privatizare în perioada imediat următoare întreprinderea S.A „Metalferos”. Anunţul a fost făcut de către prim-ministrul Ion Chicu pe pagina sa de Facbook.

Prim-ministrul susţine că prin asta va fi „cu o durere de cap mai puţin”.

„Cu un monopol în ţară mai puţin, cu o durere de cap mai puţină. Următorul monopol spre lichidare – cel de pe piaţa aeroportuară”, a scris prim-ministrul.

La sfârşitul lunii decembrie, la „Metalferos” a fost numit un nou director general. Această funcţie este deţinută de Ion Cujba. Metalferos a fost condus timp de cinci ani de milionarul Alexei Ţimbrovski, care încasa un salariu anual de aproximativ un milion de lei, fiind unul dintre cei mai bine plătiţi manageri ai unei companii cu capital majoritar de stat. Acţionarul majoritar al companiei Metalferos este Guvernul, care deţine 78%.

La începutul lunii decembrie, şapte persoane au fost reţinute după 48 de percheziţii la Societatea pe Acţiuni „Metalferos”. Descinderile au avut loc în cadrul unei cauze penale, pe care urmărirea penală a fost pornită pe faptul pretinselor acţiuni ilicite ale factorilor de decizie din cadrul S.A. „Metalferos” şi alte câteva companii afiliate în perioada anilor 2015 - 2019.

Similare
RECOMANDĂRI