Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul SUA a făcut o importantă donaţie Centrului Integrat de Pregătire pentru Aplicarea Legii

Guvernul Statelor Unite ale Americii a făcut o importantă donaţie Centrului Integrat de Pregătire pentru Aplicarea Legii. Poliţiştii şi carabinierii care frecventează centrul au primit echipamente speciale pentru lecţiile practice. Donaţia, în valoare de peste 73 de mii de dolari, face parte din Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova.

Au fost donate mai multe tipuri de echipamente individuale şi de grup  - măşti de protecţie împotriva loviturilor din timpul antrenamentelor, genunchiere, cotiere, veste anti-înjunghiere, detectoare de metale, bastoane pentru dirijarea traficului rutier, centuri tactice şi manechine pentru antrenamente de salvare.

„Ne bucură faptul că pornim cu aceste mijloace speciale pentru acei tineri care se încadrează în poliţie. Vin să înveţe acele abilităţi şi capacităţi pentru a exercita competenţele poliţieneşti zi de zi”, a spus IANUŞ ERHAN, secretar general al M.A.I..

Echipamentele vor fi utilizate pentru pregătirea fizică şi tactică a peste 1000 de angajaţi ai M.A.I., care participă la cursuri de pregătire.

„Acest echipament vine să dezvolte abilităţile fizice, dar şi capacităţile tactice a noilor angajaţi ai poliţiei pentru a reacţiona prompt şi eficient în astfel de situaţii şi să asigure ordinea publică în beneficiul tuturor. Ceea ce se oferă în cadrul centrului devine un model de formare, un model de dezvoltare de abilităţi”, a spus ALEXANDRU COCÎRŢĂ, coordonator programe, PNUD.

„Eu lucrez în Republica Moldova de trei ani şi pot să vă spun că Centrul Integrat de Pregătire a fost întotdeauna una dintre priorităţile noastre. Se încadrează perfect în strategia de dezvoltare a Poliţiei. Strategie care acoperă perioada 2016-2020. Sunt sigur că noua generaţie a Poliţiei va dispune de toate capacităţile şi abilităţile în activitatea lor cotidiană de a proteja comunităţile unde îşi onorează serviciul”, a declarat TIMOTHY BUCKLEY, director, Ambasada SUA în Republica Moldova.

Anul acesta, centrul CIPAL trebuie să asigure pregătirea a peste 600 de subofiţeri. Conform legii, fiecare angajat al Ministerului de Interne este obligat să facă o instruire specializată, o dată la trei ani. Centrul a fost creat  în anul 2018 şi a fuzionat recent cu Academia de Poliţie. În anul 2019, a beneficiat de 59 de mii de dolari din partea PNUD şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru procesul de instruire.
 
Similare
RECOMANDĂRI