Guvernul Republicii Moldova cere punerea sub sechestru a bunurilor companiei care a concesionat Aeroportul Chişinău
Vizualizari:

Guvernul Republicii Moldova cere punerea sub sechestru a bunurilor companiei care a concesionat Aeroportul Chişinău

Prin intermediul Agenţiei Proprietăţi Publice, Guvernul cere instanţelor de judecată să decidă aplicarea sechestrului pe toate bunurile imobile ale Avia Invest, compania concesionară a aeroportului Chişinău. Mai mult decât atât, Executivul doreşte anularea contractului de concesiune dar şi sechestrarea conturilor companiei care gestionează aeroportul.

Toate aceste solicitări se regăsesc în demersul de chemare în judecată depusă de Agenţia Proprietăţi Publice împotriva Avia Invest.

În cerere sunt invocate mai multe motive de anulare printre care: analiza juridică a raportului judicios şi inconsistenţa argumentelor comisiei de concurs pentru selectarea concesionarului, dar şi încălcarea mai multor norme legislative.

APP mai solicită ca Departamentul de Înregistrare şi Licenţiere a unităţilor de drept să nu admită modificarea statutului companiei  pentru a nu permite înstrăinarea acesteia către o altă firmă, lucru care s-a întâmplat în 2019, când proprietarul Avia Invest s-a schimbat de câteva ori.

Guvernul mai vrea ca concesionarul aeroportului să transmiltă toate bunurile dar şi terenurile aferente aeroportului în termen de 30 de zile de la emiterea deciziei de judecată.

Sursa: deschide.md

Similare
RECOMANDĂRI