Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul R. Moldova confirmă neregulile în procedura prin care clădirea Consulatului din Odesa urma să fie schimbat cu o simplă casă

Guvernul Republicii Moldova confirmă că s-au înregistrat mai multe nereguli în procedura prin care Consulatul din Odesa urma să fie mutat într-o simplă casă. Valoarea noului imobil este de aproximativ 20 de ori mai mică decat cea a clădirii în care se află acum reprezentanţa diplomatică basarabeană.

Într-un comunicat de presă, Guvernul de la Chişinău recunoaşte că valoarea clădirii Consulatului Republicii Moldova din Odesa este mult mai mare decât cea a casei cu care urma să se facă schimbul. Potrivit unei evaluări de la sfârşitul anului 2019, clădirea reprezentanţei diplomatice şi terenul aferent costa aproape 2 milioane de dolari, în timp ce imobilul care urma să fie primit în schimb avea modestul preţ de 90 de mii de dolari. Potrivit informaţiilor Guvernului, casa în cauză a fost cumpărată, pe 20 februarie 2019, de Irina Rolemskaia.

Curios este faptul că totul s-a întâmplat cu doar şapte zile înainte de hotărârea adoptată de Guvernul Filip prin care se aproba schimbul de imobile. Guvernul consideră, acum, neîntemeiată şi emisă cu aplicarea greşită a normelor de drept material şi procedural, decizia judecătorească prin care statul este obligat să pună în aplicare schimbul. Urmează ca executivul să depună o cerere la instanţa de apel.

Reacţia executivului de la Chişinău, vine după ce jurnal.md a scris despre situaţia bizară din Ucraina şi cum Republica Moldova riscă să piardă un teren de peste 40 de ari. Edificiul este situat în cea mai scumpă regiune din oraşul Odesa, pe celebra plajă Arkadia. Presa a mai scris că schema este pusă în aplicare de fostul deputatul PD, Vladimir Andronachi. El ar fi influenţat factori de decizie de la Chişinău să ia decizii defavorabile statului. Contactat de TVR Moldova pentru a comenta acuzaţiile, Andronachi nu a răspuns la telefon.
Similare
RECOMANDĂRI