Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul Germaniei a donat medicilor din Republica Moldova un milion de măşti de protecţie

Pe fondul creşterii rapide a numărului de pacienţi bolnavi de Covid internaţi în spitale, guvernul Germaniei a donat medicilor din Republica Moldova un milion de măşti de protecţie. Ele vor fi distribuite tuturor instituţiilor medicale, inclusiv celor din regiunea transnistreană.

Medicii, şi în special cei care lucrează în secţiile de terapie intensivă folosesc zilinic sute de măşti de protecţie. Doar la Institutul de Medicină Urgentă anual se folosesc două milioane de măşti de protecţie, iar acum donaţia guvernului german e un nou ajutor oferit în momentul potrivit.

Excelenţa Sa ANGELA GANNINGER, ambasadorul Germaniei în Republica Moldova: „E vorba de aproape un milion de măşti de protecţie în valoare de aproape 300 de mii de dolari. Este important şi în continuare să fim prudenţi şi să ne protejăm. Cea mai durabilă protecţie o oferă vaccinurile.Statul german va sprijini în continuare sistemul medical”.

MIJLANA GRBIC, reprezentant OMS: „Datele de care dispunem arată că personalul medical a fost expus de trei ori mai mult infecţiilor comparativ cu restul populaţiei. De aceea, scopurile principlale ale OMS sunt asigurarea şi securizarea accesului la echipamente de protecţie”.

BETA
De la începutul pandemiei, Germania a oferit Republicii Moldova mai multe ajutoare umanitare a căror valoare a ajuns la 20 de milioane de dolari.
Similare
RECOMANDĂRI