Guvernul, despre greva transportatorilor: Mai întâi condiţii civilizate pentru pasageri şi mai apoi ajustarea tarifelor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul, despre greva transportatorilor: Mai întâi condiţii civilizate pentru pasageri şi mai apoi ajustarea tarifelor

Executivul consideră că pasagerilor trebuie să li se asigure condiţii civilizate de călătorie, microbuze şi autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. Doar după îndeplinirea acestor condiţii, se poate de discutat despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor.

Într-un comunicat de presă, Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse astăzi, 9 octombrie, blocând astfel circulaţia cetăţenilor, motivând greva prin refuzul Ministerului Economiei şi Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile rutiere naţionale.

Potrivit Executivului, conform solicitării transportatorilor, aceştia îşi doresc majorarea imediată a tarifului de la 48 de bani până la 92 de bani per km, fără ca să ia în calcul impactului negativ asupra cetăţenilor.

Guvernul menţionează că actualmente se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociaţiile patronale de profil. Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permiţând tuturor să se expună asupra calităţii şi modalităţii de oferire a serviciilor rutiere din Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI