S-a dat strartul înscrierilor la Programul  *Diasporă*Origini*Reveniri 2020 (DOR) dedicat diasporei
Vizualizari:

S-a dat strartul înscrierilor la Programul *Diasporă*Origini*Reveniri 2020 (DOR) dedicat diasporei

Biroul relaţii cu diaspora declară deschisă perioada de înscriere la cea de-a VIII-a ediţie a Programului *Diasporă*Origini*Reveniri 2020 (DOR)

Programul DOR se va desfăşura în perioada 10-20 august 2020 având drept scop consolidarea legăturilor emoţionale, culturale şi de identitate ale copiilor şi tinerilor din diasporă cu ţara de origine.

Pentru a participa la programul DOR, candidaţii urmează să întrunească următoarele condiţii: vârsta de 12-17 ani; abilităţi de comunicare în limba română; creativitate, artistism şi deschidere pentru cunoştinţe noi. Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. Prioritate va fi acordată candidaţilor care participă pentru prima dată la program, dar şi pornind de la rezultatele concursului de creativitate.

Copiii şi tinerii din diasporă vor fi selectaţi în urma unui concurs în cadrul căruia vor argumenta motivul care i-a determinat să aplice la Programul DOR 2020. Concurenţii îşi vor prezenta lucrările prin înregistrări video de maximum 2 minute.

Aspiranţii din Republica Moldova vor fi selectaţi în urma unui concurs în cadrul căruia vor exprima într-o formă artistică conceptul de DOR în raport cu migraţia – plecarea din ţară, revenirea, păstrarea legăturilor spirituale şi sentimentale cu patria (cu prietenii şi cei dragi, cu satul sau oraşul de origine), neamul şi valorile lui perene. Astfel, concurenţii vor avea libertatea să aleagă între eseu (max. 1 pagină), poezie, fotografie (sau colaj foto), desen/pictură, cântec, filmuleţ video (max. 2 min) sau, eventual, o altă formă de artă.

Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat, participanţii urmând să acopere doar cheltuielile de călătorie spre şi din Republica Moldova.

Înscrierea la DOR se va efectua în perioada 10 februarie–10 aprilie 2020. Copiii şi tinerii din diasporă, la fel ca şi cei din Republica Moldova, care întrunesc condiţiile de participare, se pot înregistra on-line pe pagina web a programului: www.dor.md, rubrica APLICĂ AICI! (http://dor.md/node/6).

Dosarele depuse vor fi evaluate de către o comisie mixtă. Rezultatele vor fi anunţate pe data de 1 mai 2020.

Similare
RECOMANDĂRI