Guvernul de la Chişinău a cerut acces la datele personale ale utilizatorilor Facebook
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul de la Chişinău a cerut acces la datele personale ale utilizatorilor Facebook

Potrivit raportului cu privire la cererile ce au parvenit din partea guvernelor privind informaţii despre utilizatorii platformei, din 2013 şi până şi până în prezent, Guvernul de la Chişinău a trimis 27 de cereri celor de la Facebook pentru a primi informaţii personale a 37 de conturi.

Potrivit statisticii, Guvernul de la Chişinău a primit răspuns doar la opt cereri privind informaţii despre 12 conturi de Facebook, patru din aceste cereri privind informaţii despre cinci profile au fost făcute în 2014, respectiv doar 30% dintre aceste cereri fiind onorate de compania americană.

Facebook poate pune la dispoziţia guvernelor din întreaga lume informaţii sensibile privind utilizatorii reţelei, dar numai dacă sunt întrunite anumite condiţii. De exemplu, Facebook aprobă cererile statelor numai dacă informaţiile de pe conturile reţelei sociale fac referire la utilizatori cărora urmează să li se întrunească sau care au dosare penale, utilizatori suspectaţi de infracţiuni sau de fapte care ar putea pune în pericol siguranţa naţională.


 

„După cum am mai spus şi în trecut, avem un proces riguros pentru fiecare cerere pe care o primim de la state, pentru a ne asigura că protejăm informaţiile celor care ne folosesc serviciile. Fiecare cerere este analizată în detaliu şi ne asigurăm că motivele juridice invocate sunt legitime, indiferent de ţara de provenienţă a cererii, şi contestăm cererile care sunt prea vagi sau prea largi. Nu le oferim guvernelor portiţe secrete sau acces direct la informaţiile utilizatorilor. De asemenea, continuăm să căutăm metode de a colabora cu partenerii din industrie pentru a forţa guvernele să vină cu o reformă a sistemului de supraveghere şi să găsească o modalitate care să protejeze siguranţa şi securitatea cetăţenilor, dar care să le respecte şi drepturile şi libertăţile”, se arată în postarea de pe blogul oficial al companiei în care este anunţat raportul.

Similare
RECOMANDĂRI