Guvernul Cehiei a donat un lot de echipamente, inclusiv 55 de ventilatoare pulmonare spitalelor din R. Moldova
Sursa foto:IGSU Vizualizari:

Guvernul Cehiei a donat un lot de echipamente, inclusiv 55 de ventilatoare pulmonare spitalelor din R. Moldova

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a recepţionat un lot de echipamente specializate de protecţie din partea Guvernului Republicii Cehe destinate instituţiilor medicale din ţara noastră, care luptă în prima linie cu pandemia COVID-19. Potrivit IGSU, lotul donat conţine 300 000 de măşti chirurgicale, 100 000 de mănuşi de protecţie, 5000 de costume de protecţie, dar şi 55 de ventilatoare pulmonare, care sunt esenţiale pentru salvarea pacienţilor în stare gravă.

La eveniment au participat reprezentantul delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Magdalena Muller-Uri, vice ambasador, consul al Ambasadei Cehe în Republica Moldova, Martin Ceh, ministru interimar al Afacerilor Interne al Republicii Moldova domnul Pavel Voicu, Secretara de stat a Ministerului Sănătăţii Muncii şi Protecţiei Sociale, Tatiana Zatîc, Secretara de stat a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Cujbă şi conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu.

În discursurile sale oficialii au vorbit despre importanţa asistenţei acordate Republicii Moldova de Uniunea Europeană în lupta cu pandemia COVID-19 şi au menţionat necesitatea utilizării unui echipament performant pentru intervenţia în lupta cu pandemia şi salvarea vieţilor omeneşti. Graţie eforturilor depuse de Ambasada Cehă în Republica Moldova, dar şi a tuturor instituţiilor implicate, ţara noastră beneficiază de un lot de echipament necesar, care va fi utilizat de medici, în lupta zi de zi cu COVID-19.

Donaţia în suma totală de 1.342.000 de euro din partea Guvernului Republicii Cehe a fost posibilă datorită Mecanismului Protecţiei Civile al Uniunii Europene, care a fost activat pe data de 3 februarie 2021 de IGSU al MAI la solicitarea Ministerului Sănătăţii Muncii şi Protecţiei Sociale. În acest context, la data de 08 februarie Guvernul Republicii Cehe a luat decizia de a acorda asistenţa tehnica Republicii Moldova, iar lotul de echipament a fost transportat în siguranţă de Serviciul Pompieri şi Salvatori al MAI al Republicii Cehe şi urmează a fi repartizat în cel mai scurt timp instituţiilor medicale din ţara noastră.
Similare
RECOMANDĂRI