Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Groapa de gunoi de la Ţânţăreni continuă să ardă. La faţa locului s-a creat un adevărat stat major al IGSU pentru stingerea incendiului

Groapa de gunoi de la Ţânţăreni continuă să ardă. La faţa locului s-a creat un adevărat stat major al IGSU pentru gestionarea operaţiunilor de stingere a incendiului. De trei zile, în lupta că flăcările sunt implicaţi 47 de pompieri cu 7 autospeciale. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a lichida incendiul s-au delimitat trei sectoare de acţiune.

Astăzi, la primele ore ale dimineţi, s-a organizat o şedinţă la faţa locului la care au participat primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii Excepţionale, dar şi reprezentanţii Direcţiei Locativ Comunale. Potrivit IGSU, s-a luat decizia ca autorităţile municipale să fie cele care vor gestiona operaţiunile. Pompierii şi angajaţii Direcţiei Locativ Comunale vor munci împreună pentru lichidarea incendiului.

OPREA ALEXANDRU, şef-adjunct IGSU: "Subdiviziunile INGSU refulează apă, iar Direcţia Locativ comunală copertează terenurile cu pământ şi argilă pentru a împiedica accesul oxigenului, care cauzează prejudiciu mediului şi discomfort oamenilor" 

La faţa locului a fost instalată şi o bucătărie de campanie unde se va pregăti prânzul pentru toţi cei implicaţi în acţiunile de stingere. Deocamdată, nu este clar de la ce s-a declanşat incendiul. Unii experţi de mediu cred că flăcările ar fi izbucnit pentru că  muncitorii nu ar fi respectat condiţiile de depozitare a gunoaielor. Deasupra fiecărui strat de deşeuri ar fi trebuit să fie un alt strat de pământ, tocmai pentru a preveni izbucnirea incendiilor. 
Similare
RECOMANDĂRI