Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Grădiniţa din oraşul Corneşti are caldură şi apă caldă de la cazane cu biomasă

Motiv de bucurie atât pentru copii cât şi pentru educatori. Grădiniţa "Poieniţa", din oraşul Corneşti, raionul Ungheni este, acum, încălzită şi are apă caldă de la un sistem modern, pe bază de biomasă. De aceea, cei mici nu mai sunt nevoiţi să se joace îmbrăcaţi în haine groase, ca să nu răcească. În plus, pentru a face economie în sezonul cald, grădiniţa are acum şi panouri solare.    

Cei 90 de copii care vin în fiecare zi la grădiniţa "Poieniţa" din Corneşti învaţă lucruri noi şi se joacă în condiţii de confort. De acum, cei mici, dar şi educatorii nu vor mai trebui să rabde frigul pentru că încăperile instituţiei de învăţământ se încălzesc bine datorită noului sistem, pe bază de biomasă.
 
Micuţii spun că acum vin cu drag la grădiniţă, iar părinţii sunt de-a dreptul încântaţi de condiţiile pe care le oferă acum instituţia de învăţământ.  

La începutul sezonului rece şi munca celor care supraveghează cazanele termice a devenit mai uşoară. Totul este automatizat şi, în cazul unor defecţiuni, senzorii dau alarma dacă în încăpere este fum sau sunt gaze.
 
La fel, şi bucătăresele nu mai sunt nevoite să încălzească apă la aragaz sau în boiler.
 
Dotarea grădiniţei cu cele două cazane moderne şi cu panouri solare a fost posibilă cu sprijinul de peste un milion de lei, oferit de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
 
Similare
RECOMANDĂRI