Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Glasul Bucovinei, unica bibliotecă de carte românească din Cernăuţi

Cărţi preţioase ale scriitorilor Mihai Eminescu, Tudor Arghezi sau Nicolae Iorga, monografii şi alte volume de literatură pot fi găsite în unica bibliotecă de carte românească din Cernăuţi. Este vorba de Biblioteca Glasul Bucovinei, amplasată chiar în inima oraşului bucovinean. Aici cititorii pot găsi peste cinci mii de titluri de carte doar în limba română.

Biblioteca Glasul Bucovinei a fost fondată în anii 1960. De la primele volume de carte românească, treptat, a ajuns la mii de titluri. Istorie, literatură, monografii de mare valoare documentară, sunt câteva din domeniile disponibile pentru cititori, exclusiv în limba română.

ALEXANDRINA CERNOV, directorul Bibliotecii "Glasul Bucovinei", Cernăuţi: „Am fondat-o pentru că am simtit necesitatea ca studentii nostri sa aiba un fond de carte romaneasca. Avem pentru 5 mii de carti si sunt multe carti despre istoria Bucovinei, a Românilor, un fond valoros, literatura pentru scolile noastre”.

Deşi internetul abundă în informaţii din toate domeniile, biblioteca Glasul Bucovinei rămâne sursa principală pentru lucrările de curs ale studenţilor români din Bucovina.

VASILE BARBUŢA, cititor: „Lucrez la o lucrare si doar aici putem gasi carti selecte de o valoare mare ce nu pot fi in regiune”.

Pentru a fi cât mai accesibili pentru cititori, bibliotecarii ţin pasul tehnologiilor moderne. Au creat un site al bibliotecii unde pot fi găsite toate volumele de carte disponibile.  

NATALIA PROŢIUC, bibliotecară: „Aici chemam toti studentii care au nevoie de literatura, sistematizati Eminescu, Arghezi, Iorga.”

Mai mult, angajaţii de la Glasul Bucovinei mai şi donează volume de literatură celorlalte biblioteci din regiune, pentru a menţine viu spiritul românesc.

ALEXANDRINA CERNOV, directorul Bibliotecii "Glasul Bucovinei", Cernăuţi: „Dragi bibliotecari, de ce va temeti sa puneti pe rafturi cartile in limba română? Ca mai apoi sa va plangeti ca nu le aveti? Cartile pot fi luate chiar de la sediul bibliotecii”.

Glasul Bucovinei va menţine viu suflul românesc din Bucovina. Oricine va trece pragul bibliotecii, cu siguranţă va găsi un volum extrem de valoros în limba română.
Similare
RECOMANDĂRI