Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru 8 infracţiuni, printre care două de omor calificat

Procurorul general al Bucureştiului a confirmat miercuri rechizitoriul în dosarul Caracal, după analiza tuturor documentelor şi a referatelor întocmite de anchetatori. Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni. Un complice aflat deja în arest este trimis în judecată pentru viol.

"În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei şi a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi Serviciului de îndrumare şi control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întruneşte condiţiile legalităţii şi temeiniciei, că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul", a transmis Ministerul Public, într-un comunicat de presă.

"Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârşirea unui număr de 8 infracţiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni) şi a inculpatului R.Ş. pentru săvârşirea infracţiunii de viol", se subliniază în document.

Procurorii au dispus şi disjungeri. Astfel, vor fi continuate in rem cercetările pentru infracţiunile de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane şi trafic de minori.

"Confirmarea rechizitoriului de către procurorul ierarhic superior reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", precizează Ministerul Public.

Similare
RECOMANDĂRI