Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gastronomia europeană poate fi descoperită şi pe timp de pandemie, doar că virtual

Deşi pandemia a dat peste cap intenţia Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău de a organiza celebrul Sat European în centrul Chişinăului, nu este încă totul pierdut. Puteţi descoperi bucătăria europeană cu cele mai originale reţete chiar de acasă. Cu ocazia zilelor Europei, bucătarii şi-au pus imaginaţia la bătaie şi au organizat master-class-uri virtuale.

Gastronomia europeană poate fi descoperită şi pe timp de pandemie, doar că virtual. În contextul zilelor Europei, marcate anual în luna mai, celebrul sat european de altădată a fost înlocuit cu marterclass-uri virtuale. 

DAN MARIAN, bucătar: "Salata de astăzi se numeşte Niţarda, este o salată foarte frumoasă, în primul rând, bogată, este una din reţete care are istoria ei. Când a început boom-ul cinematografic din oraşul Nissa, un bucătar a inventat această reţetă". 

Celebră de toată coasta de sud a mediteranei, salata Nizzarda este delicioasă şi uşor de gătit. 

DAN MARIAN, bucătar: "Are un singur principiu de bază,  trebuie să fie o reţetă mediteraniană, nimic prăjit, nimic gras. Multe legume, tot copt la vapori, ulei de măsline". 

Nu necesită ingrediente sofisticate, fiind o reţetă accesibilă tuturor. 

DAN MARIAN, bucătar: "Avem motzzarella, păstăi, un ou fiert, se pune oul în apă care fierbe deja, un castravete, 2 tipuri de ardei, ceapă roşie şi un cartof fiert, puţin ton, şi o să vă arăt acum cât de repede şi cât de frumos poate fi asta". 

Toate ingredientele sunt tăiate cuburi şi aşezate în straturi.  
Similare
RECOMANDĂRI