Fracţiunea Partidului ŞOR a solicitat demisia preşedintei Legislativului, Zinaida Greceanîi, pe motiv că ar figura în raportul KROLL
Sursa foto:partidulsor.md Vizualizari:

Fracţiunea Partidului ŞOR a solicitat demisia preşedintei Legislativului, Zinaida Greceanîi, pe motiv că ar figura în raportul KROLL

Fracţiunea Partidului ŞOR a solicitat astăzi, în cadrul unui briefing, demisia preşedintei Legislativului, Zinaida Greceanâi, pe motiv că ar figura în raportul KROLL.

„Credem că Greceanîi trebuie să-şi prezinte demisia de onoare pe motiv că apare în raport (Kroll) cu credite neperformante. De ce majoritatea parlamentară arată că doar fracţiunea noastră apare în Raportul KROLL?”, se întreabă deputatul fracţiunii Partidului ŞOR Denis Ulanov.

Membrii fracţiunii parlamentare au vorbit şi despre respingerea candidaturii a doi deputaţi din cadrul Comisiei privind ancheta fraudei bancare.

„Am fost respins din cadrul Comisiei privind ancheta furtului bancar pe motiv că aşi avea conflict de interese. Da, am fost avocatul lui Ilan Şor până la primirea mandatului de deputat, dar ce atribuţie are asta cu ancheta fraudei bancare?. Dar deputatul Alaiba nu are conflict de interese?. El doar a fost consilierul lui Filat, a lui Leancă exact în perioada devalizării celor trei bănci. Ce taină scunde majoritatea parlamentară. De ce nu permite fracţiunii noastre parlamentare să facem parte din această Comisie de anchetă?. Dacă vă pretindeţi a fi obiectivi, de ce ne încălcaţi drepturile, de ce nu ne permiteţi să ne exprimăm opinia privind furtul banilor din sistemul bancar?”, a menţionat Denis Ulanov.

Drept răspuns, deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba spune că domnul Ulanov nu poate face parte din comisia de investigare a furtului bancar pentru că a fost avocatul condamnatului Ilan Şor.

„Asta înseamnă că aţi fost plătiţi din banii lui Şor. Nu cred că aţi întrebat de unde are banii atunci când vă încasaţi plata pentru servicii. Probabil, aţi preferat să nu ştiţi”, comentează Alaiba.

Similare
RECOMANDĂRI