FOTO. Ploile puternice au făcut prăpăd în Republica Moldova. Pompierii intervin pentru eliminarea consecinţelor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Ploile puternice au făcut prăpăd în Republica Moldova. Pompierii intervin pentru eliminarea consecinţelor

Astăzi, 29 septembrie, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt alertaţi în mai multe localităţi din ţară pentru a interveni la lichidarea consecinţelor ploilor abundente.

Potrivit subdiviziunilor teritoriale ale IGSU, pompierii sunt mobilizaţi pentru pomparea apei din mai multe gospodării din localităţile Tomai, Covurlui, Tochile – Răducani şi Cuporani din raionul Leova, dar şi localitatea Fetiţa raionul Cimişlia, scrie echipa.md.

În oraşul Cimişlia, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din Liceul Teoretic Iona Creangă, iar în localitatea Fetiţa a aceluiaşi raion angajaţii IGSU au efectuat lucrări de pompare din 7 gospodării particulare. Potrivit informaţiilor operative, precipitaţiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile – Răducani, iar mai multe grădini au fost înnămolite în satul Colibabovca, raionul Leova.

Intervenţie urgentă a salvatorilor are loc şi în oraşul Comrat, unde mai multe porţiuni de drum local sunt afectate de ploi.

În UTA Găgăuzia, angajaţii IGSU intervin în 25 de situaţii pentru lichidarea consecinţelor ploilor abundente.

În Chişnău, pe strada Uzinelor nr.142, pompierii au evacuat peste 1000 l de apă care se scurgeau într-un magazin alimentar şi au fost evacuate 2 persoane.

În caz de situaţii de risc, oamenii sunt rugaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.Similare
RECOMANDĂRI