Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul apărător a lui Vlad Filat, audiat de procurori

După ce, săptămâna trecută, Procuratura Generală a luat act de acuzaţiile avocatului Igor Popa la adresa fostului premier, Vlad Filat, astăzi Popa s-a prezentat în faţa procurorilor, pentru a aduce probe în sprijinul afirmaţiilor sale. El s-a plâns că, în ultimul timp, a primit mesaje de ameninţare cu moartea din partea rudelor lui Filat.

IGOR POPA, avocat: "Procuratura Generală m-a contactat imediat, după ce am declarat că într-o emisiune televizată.Se înteleg că se prefigurează mai multe fapte penale care trebuie investigate de procurori printre acestea se numără îmbogăţire ilicită, spălare de bani, vânzarea bunurilor sechestrate şi ameninţarea cu moartea".

Avocatul spune că va depune plângeri şi pentru că a fost ameninţat de rudele lui Vlad Filat. 

IGOR POPA, avocat: "Rudele lui Filat şi oameni necunoscuţi care presupun că sunt oamenii lui Plahotniuc mau ameninţat cu moartea, cu răfuială fizică. Mai mult decât atât limbajul badjocoritot a lui Filat în care se lăuda că pumni în bot. Ori un politician îşi poate permite aşa ceva".

Contactat de TVR MOLDOVA, preşedintele PLDM, Vlad Filat, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Avocatul său, Victor Munteanu, însă, a declarat: "Domnul Filat va mai depune o plângere penală pe pretinsele ameniţări cu moartea din partea rudelor sale în adresa domnului Igor Popa, pentru a demonstra în cazul unei anchete, să se confirme că dumnealui a minţit".

Mai devreme, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Filat a scris că a depus o plângere la Procuratură prin care cere începerea urmării penale pe numele lui Igor Popa pentru violarea secretului corespondenţei şi colectarea ilegală de informaţii referitoare la viaţa privată. Totodată, Filat a sesizat şi Uniunea Avocaţilor, cerând ca Popa să fie sancţionat disciplinar. 

VLAD FILAT, preşedinte, PLDM: "Sper foarte mult că Procuratura Generală şi Uniunea Avocaţilor vor acţiona prompt, pentru a pune capăt unei ilegalităţi. Înţeleg că Procuratura Generală are priorităţi şi dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluţioneze, însă această situaţie creată de Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate".

Într-o emisiune televizată, avocatul Igor Popa a făcut mai multe declaraţii privind perioada de detenţie a fostului său client. El susţine că Vlad Plahotniuc şi Vlad Filat au ţinut legătura şi vorbesc, în continuare, la telefon. Totodată, Popa mai spune că Plahotniuc ar fi avut grijă ca Filat să poată petrece cu prietenii în închisoare şi i-ar fi trimis daruri de sărbători, în schimbul tăcerii privind unele afaceri dubioase. 
Similare
RECOMANDĂRI