Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Foştii premieri Maia Sandu şi Ion Sturza critică modul în care Guvernul Chicu a gestionat criza epidemiologică

Felul în care guvernul Chicu a gestionat criza epidemiologică este criticat dur de foştii premieri Maia Sandu şi Ion Surza. Cei doi cred că toate măsurile luate în această perioadă au fost controlate politic, ceea ce a dăunat grav sistemelor social, economic şi de sănătate din Republica Moldova.

Acum câteva zile, fostul premier Maia Sandu, declara, la emisiunea "Punctul pe Azi" de la TVR MOLDOVA, că spitale s-au transformat în focare de infecţie pentru că medicii nu au primit echipamentele de protecţie necesare şi asta vorbeşte despre administrarea proastă a crizei sanitare.

„Avem cazuri concrete de spitale care au devenit focare de infecţie, oamenii erau în aceste spilate sau care mergeau în aceste spitale cu alte boli s-au infectat, după care au fost lăsaţi să meargă acasă. O mare vină pentru această situaţie îi revine Guvernului pentru că nu i-a asigurat pe medici cu materiale de protecţie şi nu i-a asigurat cu protocoale ca să nu se întâmple aşa ceva. Asta se numeşte o administrare foarte proastă a crizei sanitare. Noi nu suntem o ţară foarte mare, cu un numare foarte mare de populaţie, aşa încât să nu fi putut controla această epidemie”, a spus Maia Sandu.

Şi fostul premier, Ion Sturza, a criticat modul în care autorităţile de la Chişinău au gestionat criza pandemică. În opinia lui, deciziile trebuiau luate de medici, dar această prerogativă a fost preluată de politiceni.

„Tot procesul medical în fază critică a fost gestionat de politicieni. Subit, ei au devenit "oleacă" medici. Medicii adevăraţi, şi sunt mulţi în Republica Moldova, au fost din start marginalizaţi, stigmatizaţi şi înlăturaţi de la procesul decizional. Totul a fost subordonat PR-ului personal al lui Igor Dodon.
P.S. Dacă mai este cineva raţional la Chişinău, daţi ţara pe mâna medicilor virusologi şi psihiatrilor. Moldova are nevoie de resuscitare profundă”, a scris Ion Sturza pe Facebook..

Contactat de TVR MOLDOVA, şeful Serviciului de presă al Administraţiei prezidenţiale, Carmena Lupei, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile lansate pe numele preşedintelui Igor Dodon.
Similare
RECOMANDĂRI