Fosta şefă de la AGEPI ar putea să nu mai aibă dreptul să deţină o funcţie publică pentru o perioadă de trei ani
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fosta şefă de la AGEPI ar putea să nu mai aibă dreptul să deţină o funcţie publică pentru o perioadă de trei ani

Lilia Bolocan, fosta directoare a Agenţiei pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), a încălcat legislaţia privind conflictul de interese când şi-a angajat două surori în instituţia pe care o conducea. Este constatarea Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI), care a decis să-i aplice interdicţia de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de trei ani, scrie moldovacurata.md. 

Potrivit sursei citate, Lilia Bolocan a venit să conducă AGEPI la sfârşitul anului 2009, însă la scurt timp, adică în martie 2010, l-a angajat pe cumnatul său, Sergiu Rusu, în funcţia de paznic la AGEPI. În anul 2011, ea a adus-o în instituţie şi pe sora sa, Tatiana Rusu.

Mai târziu, în anul 2014, Lilia Bolocan şi-a adus o altă soră la AGEPI, de data aceasta pe Cristina Mocanu. Contractele individuale de muncă ale acestor trei persoane au fost încheiate în baza negocierilor dintre salariat şi angajator. Solicitată anterior de portalul Moldova Curată, Lilia Bolocan a confirmat că şi-a angajat surorile, însă afirma că acestea nu au fost privilegiate la încheierea contractelor de muncă: “În primul rând ele sunt angajate în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale. Nu au trecut un concurs public, dar au trecut proba CV-urilor. Nu sunt angajate în poziţii înalte. Au pornit de la zero ca simpli specialişti, iar cumnatul este paznic. Despre ce conflict de interese mai este vorba?”

Dacă actul ANI rămâne definitiv, adică dacă el nu va contestat în instanţa de judecată, Liliei Bolocan îi va fi interzis să deţină o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI