Fosta şefă a Pieţei Centrale consideră că demiterea ei din funcţie a fost incorectă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fosta şefă a Pieţei Centrale consideră că demiterea ei din funcţie a fost incorectă

Fosta şefă interimară a Pieţei Centrale, Lilia Buştiuc, consideră că demiterea ei din funcţie este incorectă şi nu are legătură cu performanţele profesionale, ci a fost făcută pentru că a declarat război schemelor ilegale din instituţie. Declaraţiile au fost făcute într-o conferinţă de presă la IPN.

Lilia Buştiuc a susţinut că, odată cu venirea în funcţie, a făcut un audit care a depistat multe nereguli. Informaţia a fost prezentată primarului Ruslan Codreanu, cu precizarea că nu poate vărsa bani în contul Primăriei, pentru a acoperi o serie de datorii provenite din amenzi.

„La începutul anului 2019, datoria constituia 65 de milioane de lei. Pe perioada celor două luni cât am fost în fruntea întreprinderii, am reuşit şi am mai strâns 20 de milioane din depozite, venituri, din rezultatul activităţii. Astfel, la ziua de astăzi, datoria este de doar 40 de milioane”, a afirmat Lilia Buştiuc.

Fosta şefă interimară a Pieţei Centrale a mai declarat că, în perioada mandatului său, a adus beneficii instituţiei de un milion de lei. Aceasta consideră că demiterea ei din funcţie este urmarea unor alegaţii nefondate la adresa ei. „Sunt nevoită să-l acţionez în judecată pe domnul Ruslan Codreanu, primar general interimar, pentru afirmaţiile lansate în spaţiul public care mi-au lezat grav reputaţia mea profesională”, a spus Lilia Buştiuc.

În ceea ce îl priveşte Viorel Braga, noul director al Pieţei Centrale, Lilia Buştiuc a precizat acesta riscă să plece şi el cu imaginea murdară. „Dumnealui nu realizează că şi el este o persoană folosită, pentru o perioadă, cum a spus domnul Codreanu, de trei luni, pentru a muşamaliza situaţia şi a pune sub masă toate acele nereguli şi crime care sunt în Piaţa Centrală”, a afirmat Lilia Buştiuc.

Prezent la conferinţa de presă, Valentin Dvornic, preşedintele sindicatului întreprinderii Piaţa Centrală, a declarat că peste 280 de angajaţi vor semna o sesizare la adresa Primăriei şi a Consiliului Municipal, pentru a afla motivele pentru care, „prin concedierea Liliei Buştiuc, a fost ponegrit tot colectivul”. Valentin Dvornic a mai spus că, prin strângerea semnăturilor, angajaţii Pieţei Centrale sar în apărarea Liliei Buştiuc.

Vicepreşedintele comitetului sindical al Pieţei Centrale, Oleg Pascal, a spus că, de la venirea în funcţie, Lilia Buştiuc, a reuşit să unească angajaţii instituţiei. „Acum, colectivul nu este indignat nu numai de demiterea directorului, dar şi de maniera în care a fost luată această decizie –  fără o anchetă de serviciu, fără decizia altor instanţe, ci doar la solicitarea unor agenţi economici”, a spus Oleg Pascal. Acesta a precizat că sindicatul pe care îl reprezintă solicită anularea deciziei de concediere a Liliei Buştiuc.

Şi Valeria Tricolici, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Domeniul Cooperaţiei de Consum, Comerţului şi Antreprenoriatului, a declarat că instituţia sindicală pe care o conduce susţine angajaţii Pieţei Centrale şi că, prin decizia de concediere, Liliei Buştiuc i-a fost încălcat dreptul la muncă.

Primarul Ruslan Codreanu a anunţat, pe 21 iunie, demiterea conducerii Pieţei Centrale, la doar trei luni de la numire, invocând plângeri ale comercianţilor care spun că li se cer în continuare plăţi exorbitante pentru a putea vinde la piaţă.

Similare
RECOMANDĂRI