Fosta conducere Moldtelecom efectua deplasări de lux în scopuri personale, dar din contul companie: Dubai, Amsterdam, Tel Aviv, Berlin
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fosta conducere Moldtelecom efectua deplasări de lux în scopuri personale, dar din contul companie: Dubai, Amsterdam, Tel Aviv, Berlin

Auditul efectuat la compania Moldtelecom a evidenţiat mai multe practici vicioase, care s-au răsfrânt în mod direct asupra rezultatelor financiare ale companiei. Declaraţia îi aparţine directorului Agenţiei Proprietăţii Publice, Eugeniu Moraru. Într-o conferinţă de presă susţinută pe 18 septembrie, directorul APP a evidenţiat că la Moldtelecom au existat promovări ale unor anumiţi agenţi economici şi efectuarea de plăţi neargumentate, transmite IPN.

„În urma unui contract încheiat, în aprilie 2013, cu o firmă cu capital străin privind organizarea, operarea, administrarea şi întreţinerea bazei de date care ţine de portabilitatea numerelor de telefon, Moldtelecom a achitat 110 milioane lei pentru servicii practic inexistente”, a declarat Eugeniu Moraru.

Directorul APP a menţionat că, în urma verificărilor, a reieşit că externalizarea serviciilor de trafic internaţional de voce a dus la dezvoltarea unei companii terţe, în timp ce Moldtelecom era în stare de sine stătător să dezvolte acest sector.

„Moldtelecom a contractat efectuarea unui audit financiar pentru anul 2017 de către o companie internaţională. Auditul nu a fost prezentat până acum, deşi serviciile au fost achitate integral”, a spus Eugeniu Moraru.

Printre neregulile depistate, directorul APP a menţionat şi utilizarea resurselor financiare ale companiei în scopuri personale. „Fostul conducător al companiei a beneficiat în anul 2019 de premii neargumentate, fiind în mod artificial majoraţi indicatorii de performanţă a companiei”, a declarat directorul APP.

Eugeniu Moraru a mai spus că angajaţii companiei, sub paravanul unor deplasări de serviciu, au efectuat deplasări în scopuri personale. „Fostul director general şi fostul director financiar al Moldtelecom s-au deplasat în Dubai în perioada 6-10 martie 2019, cheltuielile totale constituind 125 000 de lei. Nu au fost întreprinse acţiuni de serviciu sau întâlniri de afaceri. Foştii conducători au optat pentru cazarea în camere de lux sporit. Deplasări neargumentate care ar putea fi catalogate ca având scopuri turistice decât de serviciu au fost efectuate de fostul director general în destinaţii ca Amsterdam, Tel Aviv, Berlin, din contul Moldtelecom fiind cheltuiţi peste 400 000 lei”, a spus Eugeniu Moraru.

Directorul APP a declarat că Moldtelecom nu este pe agendă pentru a fi privatizat, iar pe marginea constatărilor a fost dispusă o anchetă de serviciu.

Similare
RECOMANDĂRI