Fosta ambasadoare a Republicii Moldova în Italia dezvăluie că a fost hărţuită „fără cruţare” de PDM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fosta ambasadoare a Republicii Moldova în Italia dezvăluie că a fost hărţuită „fără cruţare” de PDM

După ce Partidul Democrat a anunţat că cedează guvernarea, fosta ambadadoare a Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci a spart tăcerea şi a declarat că a fost intimidată şi hărţuită „fără cruţare” de PDM.

Într-o postare publicată pe pagina ei oficială de facebook, ambasadoarea afirmă că la data de 28 mai şi-a dat demisia din serviciul diplomatic din cauza că era intimidată de PD, după ce a candidat independent la alegerile parlamentare din 24 februarie.

„Pe 28 martie am fost rechemată din funcţia de ambasador sub pretextul expirării mandatului. În realitate, însă, a fost o răfuială a fostei guvernări pentru că am îndrăznit să candidez independent, fără ”binecuvântarea” lor, la alegerile parlamentare din 24 februarie. Sunt de nedescris intimidările şi hărţuirea fără nicio cruţare la care am fost supusă. În semn de profund dezacord cu toate aceste fărădelegi şi ticăloşenii, pe 28 mai am demisionat din serviciul diplomatic”, declară Stela Stângaci.

Fosta ambasadoare spune că odată cu învestirea noului Guvern şi-a recăpătat speranţa. 

„Crearea majorităţii parlamentare şi desemnarea noului guvern, la fel ca şi multora dintre dvs, mi-a redat speranţă. De aceea răspund cu încredere apelului Ministrului de externe Nicu Popescu şi îmi exprim deplina disponibilitate de a pune umărul la realizarea sarcinilor grele care stau în faţa diplomaţiei noastre şi a noului guvern”, scrie fosta ambasadoare.

La alegerile parlamentare din 28 februarie, Stela Stângaci a candidat independent pe circumscripţia Europa de Vest, unde a concurat cu lidera PAS, Maia Sandu şi fosta şefă a Biroului de Relaţii cu Diaspora, Olga Coptu, înaintată de Partidul Democrat.

Stela Stîngaci, rechemată din funcţia de Ambasador al R. Moldova în Italia

Similare
RECOMANDĂRI