Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fost ministru al sănătăţii: A întinerit foarte mult vârsta celor decedaţi de COVID

Record absolut de infectări cu noul tip de coronavirus. Republica Moldova se pare că abia merge spre vârful pandemiei pentru că astăzi au fost înregistrate 296 de cazuri noi. E cel mai mare număr de infectaţi depistaţi într-o singură zi de la debutul crizei epidemiologice. Ştirile îngrijorătoare vin la doar o zi după ce Republica Moldova a trecut de pragul de zece mii de bolnavi. Totodată, azi au mai murit şase pacienţi din cauza virusului.

Datele Ministerului Sănătăţii arată că din cele 1587 de teste realizate – 296 au arătat rezultat pozitiv la Covid-19. Bilanţul persoanelor infectate ajunge astfel 10.321 de cazuri. Autorităţile spun că dintre cele 6 persoane răpuse de boală, trei sunt femei şi trei sunt bărbaţi. Victimele provin din Făleşti, Ceadîr-Lunga, Edineţ, Teleneşti, Donduşeni şi Orhei. Cel mai tânăr dintre cei decedaţi avea 57 de ani. De altfel, unii experţi în sănătate publică sunt de părere că se confirmă o uşoară creştere a numărului de persoane tinere care sunt răpuse de covid.

ALA NEMERENCO, fost ministrul Sănătăţii: „A întinerit foarte mult vârsta deceselor. Cum la început de 80 de ani, 75, chiar 90. Acolo deja cifra de 60, 61, 62, 45 este una obişnuită”.

Din numărul total de îmbolnăviri de astăzi, 31 sunt lucrători medicali.  Cei mai mulţi – 21, sunt asistenţi medicali. Ministerul Sănătăţii a anunţat că numărul total de persoane vindecate acum este de aproape 6 mii.
 
Similare
RECOMANDĂRI