Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fost deputat în Parlamentul 90: Este nevoie ca, prin alegeri, să le arătăm europenilor că suntem europeni, că optăm pentru aceleaşi valori

„Pandemia a dinamizat atât de mult relaţiile internaţionale, atât economice, cât şi politice, încât acum e momentul să facem un salt spre ziua de mâine, alături de cei cu care avem valori comune, cu care avem civilizaţie comună. Este nevoie ca, prin alegeri, să le arătăm europenilor că suntem europeni, că optăm pentru aceleaşi valori şi să ne debarasăm de trecut”, a declarat deputatul în Parlamentul 90, Vasile Nedelciuc, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Vasile Nedelciuc a precizat că este nevoie de lideri de prim rang care să trimită acelaşi mesaj coerent şi la Bruxelles, şi la Washington, şi la Moscova.

„Atâta vreme cât vom vota lideri care au probleme mari de identitate, de moralitate, de legalitate, noi nu vom fi priviţi ca parteneri serioşi de către occidentali, iar sprijinul pentru Republica Moldova nu va fi atât de bun”, a spus Vasile Nedelciuc.

Potrivit acestuia. este momentul ca, în aceste alegeri, Republica Moldova să se hotărască pe ce drum vrea să meargă.

„Sp nu fim în opoziţie cu vecinii noştri, în primul rând cu România şi Ucraina. Ne aflăm într-un moment crucial, în care putem face ceva şi avem o aşteptare în societate spre această schimbare”, a declarat Vasile Nedelciuc.

Cristina Diaconecu, fost ministrul de externe al României, în prezent preşedintele PMP România, a declarat că  o imagine categorică a cetăţeanului împreună cu politicienii nu a apărut pe plan internaţional dinspre Republica Moldova.

„În Republica Moldova există o zonă europeană cât se poate de categoric focalizată înspre Vest şi o zonă tradiţională cu simpatii geo-strategice de stânga, nu neapărat ideologice. Din acest punct de vedere, am cunoscut oameni cu nostalgii şi o clasă politică care nu doar că este ataşată, dar aşteaptă şi un semnal din zona Vestului”, a spus Cristian Diaconescu.

 
Similare
RECOMANDĂRI