Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Forfotă mare azi la târgul produselor locale din Chişinău. La început de sezon rece, oamenii sunt în căutarea leacurilor naturale

Forfotă mare azi la târgul produselor locale din Chişinău. A început sezonul rece şi al virozelor iar oamenii sunt în căutarea leacurilor naturale. Cătina, produsele apicole, ceaiurile cât şi fructele de pădure au fost cele mai căutate.

Rând mare s-a făcut la taraba cu cătină. Igor Golban are o plantaţie în satul Carahasani, Ştefan Vodă. El propune clineţilor o varietate mare de produse din cătină.

IGOR GOLBAN, antreprenor. „Pentru imunitate, pentru ceaiuri pentru a face cu miere, conţine de 40 de ori mai multă vitamica C decât citricile. Realizăm şi suc din cătină, ceai din cătină, ulei din cătină, dulceţuri deja degrabă”

Ugor Golban ne spune secretul unui mix bun din cătină.

„Se dă cu blenderul unul la 1 cu mierea de albină. Se adaugă la fiecare kg - 200 şi ceva de grame de ghimbir, 2 lămâi, 2 portocale, totul se mixează”.

Şi produsele apicole pot fi un leac natural împotriva răcelilor.

ELENA GURGAN, apicultor: „Aici este plantă uscată din echinacee şi cimburel de câmp împreună cu miere în combinaţie miere, un mix apicol, este foarte bun pentru copii alergici.Mai am um mix foarte interesant cătină miere polen. E perioada rece a anului când ceaiurile sunt foarte întrebate, pentru răceală cimburel de câmp şi de pădure.

VICTORIA RUSNAC, apicultor: „Miere naturală cu pomuşoare. toată pomuşoara este uscată prin îngheţare, nu este procesare termică şi toate proprietăţile se păstrează.Este un supliment alimentar cu cătină, cu coacăză neagră, afină neagră. Pentru copilaşi e recomandat de la şase luni cum încep diversificarea”.

DUMITRU SEVISTE, comerciant: „Avem aşa imuno pentru copii polelen, lăptişor de matcă şi tenctură de propolis e bună pentru răceală şi gripă”.

Natura este darnică iar fructele multor plante sunt adevărate medicamente folositoare pentru o mulţime de afecţiuni.

ANDREI PROFIR, comerciant: „Calina e bună pentru răceală. Baiarăşnicul. Măcieşul e pentru ceai.- E bun şi pentru răceală şi imunitatea o ridică.- Da, da. - Le-aţi strând dvs? – Da, din pădure”.

La Târgul Camara Fest vizitatorii au mai putut cumpăra conserve, murături, biscuiţi, ciocolate şi fructe direct de la producători.
 
Similare
RECOMANDĂRI