Focuri de armă la hotar. Doi bărbaţi au încercat să fugă de poliţiştii de frontieră
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Focuri de armă la hotar. Doi bărbaţi au încercat să fugă de poliţiştii de frontieră

Doi cetăţeni ai R. Moldova sunt cercetaţi pentru aflare în zona de frontieră fără autorizare. Aceştia au fost observaţi în timp ce acostau pe malul lacului Manta, prin intermediul complexului mobil de termoviziune. Mai mult, persoanele au ignorat brutal somaţiile patrulei Sectorului Poliţiei de Frontieră Cahul, părăsind locul cu viteză sporită şi accidentând maşina de serviciu.

Cazul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, când poliţiştii de frontieră au fost alertaţi de prezenţa a două persoane pe o barcă cu motor pe lacul Manta. Imediat, la faţa locului s-au deplasat angajaţii SPF Cahul cu maşina de serviciu. Ajungând în regiunea trecerii cu cale ferată, au stopat mijlocul de transport de model Volkswagen Passat în care se afla doi bărbaţi şi trei câini de vânătoare. Atât conducătorul auto cât şi pasagerul s-au opus solicitării de a se legitima, precum şi de a deschide uşa portbagajului. Mai mult, şoferul a încercat să părăsească locul accelerând în direcţia automobilului de serviciu, deteriorând neesenţial bara de protecţie din spate.

Astfel, pentru curmarea acţiunilor de nesubordonare, de către poliţistul de frontieră au fost efectuate două împuşcături cu arma din dotare, în plan vertical. Delincvenţii au ignorat şi de această daţă cerinţele legale ale poliţiştilor de frontieră, deplasându-se cu viteză sporită spre localitatea Crihana Veche.

La scurt timp a fost stabilită identitatea bărbaţilor şi găsiţi la adresa de domiciliul al unuia dintre ei. Ambii sunt locuitori ai raionului Cahul cu vârste de 44 de ani. Audiate, persoanele au recunoscut doar implicarea lor în accidentul rutier, menţionând că se aflau la o plimbare cu câinii.

Cercetările vor continua până la elucidarea tuturor circumstanţelor privind documentarea aflării neautorizate în zona de frontieră şi nesubordonării la solicitările poliţiştilor de frontieră. Despre comiterea accidentului rutier şi părăsirea locului au fost informaţi angajaţii Inspectoratului de Poliţie Cahul, care cercetează cazul în continuare.

Poliţia de Frontieră atenţionează că toţi cei care îşi desfăşoară activităţile de serviciu, lucrări agricole sau doresc să-şi petreacă timpul liber în spaţiile de agrement aflate în zonele de frontieră sunt obligate să deţină documente confirmative, să contacteze angajaţii din Sectoarele autorităţii de frontieră, să se informeze privind drepturile şi obligaţiile în funcţie de necesitate, respectând strict  măsurile de protecţie individuală, impuse de riscurile provocate de noul coronavirus COVID-19.

Mai multe informaţii despre regulile de aflare la frontieră, dar şi lista localităţilor care se află în zona de frontieră, găsiţi AICI

Similare
RECOMANDĂRI