FMI vine la Chişinău 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FMI vine la Chişinău 

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ruben Atoyan, se va afla la Chişinău în perioada 13-20 septembrie. Aceasta va fi o vizită de lucru şi nu o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI, se spune într-o declaraţie de presă a lui Volodymyr Tulin, reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova, transmite IPN.

Scopul vizitei este informarea cu privire la situaţia macroeconomică şi discutarea politicii bugetar-fiscale, politicii monetare şi altor politici relevante, în contextul programului existent susţinut de FMI prin mecanismele de finanţare ECF (Mecanismul extins de creditare) şi EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a FMI când este vorba de ţările ce au programe susţinute de Fond, se menţionează într-un comunicat de presă al instituţiei.

Ultima dată o misiune a FMI a efectuat o vizită de lucru şi nu o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI, în perioada 17-21 iulie anul trecut. Misiunea a fost condusă de către Ben Kelmanson.

Similare
RECOMANDĂRI