Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Falsul medic italian, Matteo Politi, a fost arestat

Falsul medic italian, Matteo Politi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Italianul îşi susţinea în continuare competenţele: le-a spus anchetatorilor români că ar fi studiat medicina în centre universitare prestigioase, printre care Statele Unite şi Spania. Însă celebra Universitate Johns Hopkins anunţă că Politi nu le-a fost student, potrivit jurnaliştilor de la New York Times. Ministrul Sănătăţii din România a declarat că este vorba de un grup infracţional.

Italianul Matteo Politi, trimis după gratii în urmatoarea lună, este cercetat pentru mai multe infracţiuni: înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. Politi care se prezenta cu numele Matthew Mode s-a dat drept chirurg plastician. A lucrat în mai multe clinici private din Bucureşti unde a făcut diverse proceduri.
 
Controlul făcut de ministerul Sănătăţii la cinci clinici private unde a lucrat italianul arată că acesta a avut doar trei paciente. Exclus, cred autorităţile. Direcţia de Sănătate publică a înfiinţat o linie telefonică specială la care sunt rugate să sune pacientele italianului. Între timp Ministerul a sesizat şi ANAF-ul.

Sunt mai mulţi italieni despre care au apărut informaţii că ar fi lucrat cu Matteo Politi. Unul dintre ei - Piero Fullone. Surpriză: acesta apare pe pagina de Facebook a unei clinici din Kosovo! Care anunţă că un profesor renumit la nivel internaţional va preda tehnici de injectare a acidului hialuronic la... Pristina - exact oraşul în care Matteo Politi ar fi obţinut diploma de medic. Numele lui Piero Fullone apare şi într-o ofertă a unei clinici private din Bucureşti tot pentru injecţii cu acid hialuronic. Altă supriză! La aceeaşi adresă figurează şi clinica unui alt italian - dr. Michelle de Chirico, tot dentist, despre care ziarul Libertatea a scris că a lucrat cu Matteo Politi.
Similare
RECOMANDĂRI