Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Falsul chirurg Matteo Politi a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Vama Curtici

Italianul care a păcălit întregul sistem medical românesc şi a operat nestingherit, şi-a petrecut noaptea după gratii.

Matteo Politi a fost reţinut aseară de poliţiştii bucureşteni pentru 24 de ore şi de atunci este în arestul central al Poliţiei Capitalei. La audieri, avocatul italianului a prezentat un act prin care Ministerul Educaţiei din România recunoaşte diploma în Sănătate eliberată pe numele lui Politi de către Universitatea din Priştina. Numai că, în document, scrie că NU poate profesa ca medic şi, în plus, unele date par să fie false. 

După aproape trei ore de audieri, poliţiştii l-au reţinut pe falsul medic pentru înşelăciune. Pentru acuzaţia de practicare a unei meserii fără drept, continuă cercetările. Anchetatorii au primit documente de la colegiul medicilor din România şi Italia, DSP si trei clinici private. Au colaborat şi cu autorităţile din Marea Britanie, unde cetăţeanul italian este cercetat pentru fapte similare.

La audieri, avocatul falsului medic a prezentat un act eliberat de ministerul Educaţiei, prin care i s-a recunoscut diploma de studii eliberată de Universitatea din Priştina în 2013. Însă, documentul nu i-a certificat calitatea de medic, ci numai dreptul de angajare sau continuare a studiilor. Diploma de studii prezentată de italian ridică altă problemă, a unui posibil fals. În antetul actului, scrie Republica Serbia, iar Priştina se află în Kosovo, stat independent din 2008.

Matteo Politi a fost prins, ieri, de poliţiştii din Vama Curtici, în timp ce încerca să iasă din ţară cu trenul.
Similare
RECOMANDĂRI