Fadei Nagacevschi dă asigurări că la ANI nu există „indicaţii de sus” pentru a nu investiga averile demnitarilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fadei Nagacevschi dă asigurări că la ANI nu există „indicaţii de sus” pentru a nu investiga averile demnitarilor

Ministrul Justiţiei se arată convins că nu există „indicaţii de sus” cu privire la evitarea cazurilor de rezonanţă de către Autoritatea Naţională de Integritate. Fadei Nagacevschi a fost întrebat în cadrul emisiunii Punctul pe AZi dacă este mulţumit de activitatea ANI, în contextul în care această instituţie nu investighează cazuri cum ar fi raporturile dintre cheltuielile şi veniturile marilor demnitari, vacanţele preşedintelui Igor Dodon spre exemplu, ci comunică doar despre cazuri de conflicte de interese privind consilieri şi primari din unele localităţi sau sate.

„Evident că nu sunt mulţumit. A fost creată o instituţie nouă cu nişte aşteptări enorme. Când ANI furnizează doar că un consilieraş sau un primăraş nu a declarat un conflict de interes cu soţia sa sau alte cazuri că judecătorul a întârziat să depună declaraţia cu o lună sau două. Mie mi se pare că asta este o batjocură în raport cu cetăţenii R. Moldova”, a declarat Fadei Nagacevschi în platoul TVR MOLDOVA.

Întrebat dacă există indicaţii de sus cu privire la evitarea cazurilor de rezonanţă, ministrul neagă vehement, şi aduce alte argumente: „Eu sunt convins că nu există nicio indicaţie. Este vorba de apatia din cadrul sistemului. Aşa au fost ei învăţaţi să lucreze. Oamenii nu sunt învăţaţi să activeze în mod eficient. Problema mai e inclusiv în faptul că din 45 de inspectori ei au doar 15 sau 16. Ei nu au suficientă capacitate tehnică pentru a examina în mod conform toate declaraţiile de avere. Ei au sute şi mii de declaraţii, dar ei sunt doar 15. Când nu ai capacităţi, trebuie cel puţin să îţi stabileşti domeniile prioritare astfel încât să capeţi credibilitate”. 

 
Similare
RECOMANDĂRI