Expertul român Dan Dungaciu: Deocamdată, noul guvern se vede destul ambiguu de la Bucureşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Expertul român Dan Dungaciu: Deocamdată, noul guvern se vede destul ambiguu de la Bucureşti

Prezent cu o intervenţie telefonică la emisiunea „Punctul pe AZi” de la postul TVR MOLDOVA, Dan Dungaciu, expert român în politică externă, a declarat că, deocamdată, noul Guvern al Republicii Moldova se vede destul de ambiguu de la Bucureşti, pentru că este învăluit într-o mantie falsă şi falsificatoare de guvern tehnocrat.

Dan Dungaciu a spus că ideea că Guvernul Chicu ar fi tehnocrat este cea mai mare dezinformare din presa de la Chişinău şi de la Bucureşti.

„Problema de fond este că nu avem un guvern tehnocrat, nu avem un guvern neutru. Este un guvern politic, este un guvern al preşedintelui Dodon”, a spus Dan Dungaciu.

Potrivit expertului, ideea de guvern de guvern tehnocrat are menirea de a acoperi câteva lucruri: să îl separe de Igor Dodon, să îl facă vandabil pentru eventuale finanţări din Vest şi să exonereze prezenţa Rusiei în susţinerea guverlui lui Dodon.

„Primul pas care trebuie făcut pentru a elimina confuzia este de a elimina din vocabular termenul „tehnocrat”, a precizat Dan Dungaciu.

Deputatul român Eugen Tomac a declarat prin telefon că Guvernul Chicu nu este monoritar, fiind susţinut de două partide.

„Avem un guvern pe care şi l-a dorit Igor Dodon, instalat cu sprijinul PSRM şi PD. Este un guvern cu susţinere politică clară”. a spus Eugen Tomac.

Tot printr-o nintervenţie în cadrul emisiunii, deputatul român Matei Dobrovie a spus că noul guvern nu este tehnocrat, ci „rusocrat”.

„Vedem că guvernul este format din foşti consilieri ai preşedintelui Igor Dodon şi din foşti minştri ai unui guvern condus de PDM”, a spus deputatul.

Potrivit deputatului, există o întoarcere la binomul Plahotniuc-Dodon, PSRM şi PD fiind formaţiunile politice care se tem de un procuror general independent.

„Socialiştii au trecut alături de democraţie într-o frăţie antijustiţie. Această coaliţie este un semnal serios de îngrijorare”, a spus Matei Dobrovie.

 
Similare
RECOMANDĂRI