Experţi economici: Preşedintele ţării şi Guvernul actual sunt un tandem şi acţionează unitar
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Experţi economici: Preşedintele ţării şi Guvernul actual sunt un tandem şi acţionează unitar

După reformatarea puterii politice de la Chişinău, promisiunile au început să curgă gârlă. Noul executiv condus de Ion Chicu promite să transforme Republica Moldova într-un şantier, din bani pe care ar urma să îi împrumute de la Ruşi. 

Fiind întrebat de ce măsurile sociale pe care şi le propune guvernul pentru anul 2020 au fost anunţate de către preşedintele Igor Dodon şi nu de premier, aşa cum ar fi firesc, expertul economic, Sergiu Gaibu, a declarat că Dodon se pregăteşte de alegerile de anul viitor.

„Preşedintele ţării şi guvernul este un tandem unitar şi acţionează unitar, iar domnul preşedinte îşi fortifică poziţiile sale pentru alegerile prezidenţiale.”

Un alt expert economic Viorel Gîrbu, este de părerea că socialiştii se asigură, în moment ce promite oamenilor aceşti bani din Rusia.

„Partidul socialiştilor s-a asigurat, fiindcă erau conştienţi că fondurile care vin din vest pot înceta să mai vină. Partea proastă e că preţurile vor creşte. Chiar dacă sunt efectuate investiţii, lucrul acesta dacă este făcut fără transparenţă ele duc la o risipă de resurse ale statului. Promisiunile sunt, dar cine ştie dacă sunt şi banii din Rusia,” a menţionat Viorel Gîrbu.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul Pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Amintim că după o întâlnire cu preşedintele Parlamentului şi cu premierul Ion Chicu, Igor Dodon a anuntat acum câteva zile majorări de salarii, pensii şi alocaţii sociale.
Similare
RECOMANDĂRI